ANAF a avertizat pe Facebook ca romanii sunt predispusi unei tepe in numele Administratiei. E, mai degraba, o incercare frauduloasa de colectare a unor date confidentiale. E schema veche atat de obisnuita pentru banci si alte entitati care au un public mare.

ANAF a transmis pe reteaua sociala ca recomanda tuturor reprezentantilor operatorilor economici sa ignore orice comunicari neoficiale sau solicitari de date confidentiale care pretind ca provin de la ANAF. Acestea sunt insa transmise de la adrese de mail cu origine indoielnica, asa ca n-ar fi prea greu sa-ti dai seama care e veridic si care nu.

„Semnalam cel mai recent caz in care se utilizeaza fraudulos atat insemnele oficiale ale Agentiei Nationale de Administrare Fiscala si ale Organizatiei Europene a Administratiilor Fiscale (IOTA), cat si numele presedintelui ANAF, pentru transmite de la o adresa de email anonima ([email protected]) un mesaj de tip spam, care contine un virus”, a transmis Adminsitratia.

„Agentia Nationala de Administrare Fiscala comunica direct fiecarui contribuabil in parte situatia proprie a impozitelor neachitate prin documente oficiale, tipizate, ale caror modele sunt aprobate prin acte normative publicate in Monitorul Oficial al Romaniei. Vor fi sesizate autoritatile cu atributii legale de verificare a tuturor aspectelor implicate”, a completat ANAF in mesajul publicat pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.