Ciresele de import au aparut in supermarketuri, insa caserolele au inscriptionate niste avertismente care ii uimesc pe clienti. Conform indicatiilor, ciresele ar trebui decojite pentru a fi consumate in siguranta, fiind tratate cu niste substante periculoase pentru organism.

„Doar ce le-am cumparat de la Carrefour Romania Mega mall. Stie cineva daca exista si cutit special pentru aceasta operatiune de indepartare a cojilor la cirese? Pt mine e prima oara cand vad asa ceva. Carrefour Romania aveti si un instrument special pt asa ceva??”, a scris Augustin Katea pe Facebook.

Primele cirese au aparut pe tarabele din piete, la un pret ce-ti taie pofta. Costa intre 80 si 100 de lei kilogramul si sunt aduse din Grecia. Putini sunt insa cei care pot sa le si cumpere. Cele romanesti se vor coace abia peste doua saptamani. Vor costa de patru ori mai putin decat cele din import, promit acum fermierii.

Primele cirese aparute in piete sunt mai mult de admirat decat de gustat, spun cumparatorii, uluiti de pretul urias.

In pietele din Capitala, cirestele costa 80 de lei kilogramul. Adica, aproximativ un leu bucata!

Fructele si legumele romanesti au inceput sa apara in piete. Mai tarziu decat in alti ani, dar la preturi mult mai mari. Producatorii spun ca recolta din acest an a intarziat din cauza frigului. Soiurile au fost plantate tarziu, astfel ca productia a ajuns pe tarabe in mai, in loc de aprilie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.