Atentie, romani! 38 de morti in Romania din cauza gripei! Cand ar putea fi declarata epidemie!

38 de romani au fost ucisi pana acum de gripa. intre acestia, o femeie de numai 33 de ani si doi barbati. Este un numar mare de decese, dupa cum a declarat chiar vineri ministrul Sanatatii.

Autoritatile vor decide saptamana viitoare daca declara sau nu epidemie. Sunt aproape 6.000 de cazuri de imbolnaviri numai in scoli, insa pana acum nu a cerut nimeni ca luni sa se suspende cursurile.

Suntem in a doua saptamana epidemica, adica inca la debutul unei epidemii de gripa. Pana acum sunt 38 de victime ale virusului gripal si peste 200 de mii de cazuri de infectii respiratorii acute: viroze, gripa si pneumonii.

Profesor doctor Adrian Streinu Cercel: ”Virusul sufera modificari de la an. La gripa apare in fiecare an, virusul sufera mutatii, important e sa ne vaccinam.”

Ministrul Sanatatii spune ca raspandirea bolilor in scoli este sustinuta de cifre.

Sorina Pintea, ministrul Sanatatii: ”Numarul de cazuri la nivelul unitatilor scolare transmis Ministerului Sanatatii de directiile de sanatate publice este de 5.823. Conform specialistilor, suntem in pragul unei epidemii.”

Intre timp, Ministerul Sanatatii a comandat inca 25 de mii de doze de vaccin antigripal, pe care medicii de familie sa le foloseasca indeosebi pentru pacientii din categoriile de risc. Cei care nu pot fi imunizati gratuit sunt trimisi la farmacii, doar ca in unele orase sunt probleme. Iar vaccinul pentru copii practic a disparut din stocuri.

26 ian 00:12Cap Limpede
Loading...