Atentie, parinti! Copiii care nu tin pasul cu scoala vor face ore suplimentare!

Ministrul Educatiei anunta ore suplimentare in scoli pentru copiii care nu au tinut pasul cu programa scolara. Masura se va aplica elevilor din clasa a III-a pana intr-a VIII-a. Ecaterina Andronescu nu a precizat dupa ce criterii si cine ii va selecta pe participanti. A spus insa, intr-o interventie la Romania TV, ca orele "remediale", dupa cum le numeste, ar putea sa se faca din ianuarie anul viitor, cu aceeasi invatatori si profesori pe care elevii ii au si la clasa.

„De la clasa a III-a, apreciez eu, dupa experienta pe care o am, si pana la clasa a VIII-a…Daca elevii, o buna parte din ei, tin pasul cu ceea ce le cere programa scolara, o alta parte din ei pierd permanent in ceea ce priveste acumularea in cunoastere. Ca urmare, de la clasa a III-a si pana la clasa a VIII-a se accentueaza extraordinar de mult decalajul dintre cei care fac fata programelor scolare si cei care nu fac fata programelor scolare. Si cred ca cu acest lucru va trebui sa incepem, adica sa gasim resursele necesare si de cateva zile analizam acest lucru, in asa fel incat incepand cu clasa a III-a, cel putin pentru elevii care sunt in aceasta situatie, in pierdere de achizitie in cunoastere, sa incercam sa facem cursuri remediale, cu invatatorii de la clasa, dupa clasa a V-a cu profesorii”, a declarat ministrul educatiei, Ecaterina Andronescu.

„Elevii, incepand de la clasa a III-a, cei care pierd ritmul cu cei care pastreaza ritmul cu programa scolara, vor avea, probabil, doua-trei ore suplimentare la clasa pentru recuperarea, remedierea cunoasterii pe care ar fi trebuit sa o acumuleze si nu au facut-o”, a precizat ea.

„Cred ca toti cei care se afla in aceasta situatie si se indeparteaza de majoritatea clasei, toti trebuie sa participe. si cred ca va trebui sa incepem aceste lucruri chiar din semestrul II, din ianuarie, din februarie”, a mai spus ministrul educatiei.

14 dec 16:34Cap Limpede
Loading...