ARMELE din ATENTATUL TERORIST de la Charlie Hebdo, posibil sa fi fost fabricate in ROMANIA!

Expertul in armament Nicolas Florquin sustine ca armele folosite de fratii Kouachi in atentatul terorist de la Paris, asupra redactiei Charlie Hebdo, ar putea fi fabricate in Romania sau Bulgaria. Arsenalul folosit de cei doi frati franco-algerieni provine in special din fostele republici iugoslave, insa modelul AKS-74 a fost fabricat cu precadere in Romania si Bulgaria. Armamentul pe care l-au folosit atacatorii din Paris - fratii Kouachi la redactia Charlie Hebdo si Amedy Coulibaly la magazinul evreiesc - i-a costat pe acestia in jur de 25.000 de euro, conform unei analize facute de The Telegraph, cu experti si surse din politie. Armele automate folosite de fratii Kouachi la redactia Charlie Hebdo „nu au fost produse de nicio tara iugoslava si probabil au fost fabricate in Bulgaria sau in Romania”, considera expertul in armament Nicolas Florquin, de la grupul elvetian Small Arms Survey. Este vorba despre modelul AKS-74 de Kalasnikov. Celelalte arme folosite de teroristii de la Paris au provenit mai ales din tarile balcanice sau din Cehia. Gloantele folosite in atacul fratilor Kouachi la Charlie Hebdo, de calibrul 7.62x39 mm, provin din Bosnia, iar autoritatile de la Sarajevo colaboreaza cu cele franceze la ancheta. Zivko Marjanac, ministrul adjunct al Apararii din Bosnia a confirmat faptul ca aceste gloante au fost produse in 1986, de fabrica Igman, din orajul Konjic, la sud de Sarajevo. Igman este o companie de stat si una din primele 5 mari producatoare de munitie din lume. Bosnia este o sursa imensa de trafic de armament, dupa ce a fost macinata de razboi si de coruptie.

„Cum a ajuns munitia acolo nu se stie - dar cu siguranta a fost produsa in Bosnia. Am avut aici un razboi. Fiecare casa are 20 de gloante ascunse pe undeva”, a spus oficialul bosniac.

Fratii Kouachi au mai folosit si un lansator de rachete M80 Zolja, folosit frecvent in razboiul din Balcani. Amedy Coulibaly a folosit un pistol-mitraliera cehesc, SA VZ58, asemanator cu un Kalasnikov AKS-74U, arma favorita a lui Osama bin Laden, care apare deseori in imaginile cu fostul lider Al Qaida. Kalasnikov-ul respectiv a ajuns sa fie chiar poreclit bin Laden, mai spune expertul elvetian consultat de jurnalistii britanici. Coulibaly a mai folosit in atacul sau asupra magazinului evreiesc din Paris un pistol cehesc Skorpion, care nu se mai fabrica din 1979, insa este des folosit de bandele de infractori. Teroristul a folosit de asemenea si un pistol rusesc Tokarev, la fel de popular printre infractori. Sursa: gandul.info
19 ian 12:25Cap Limpede