Acasă Timp liber Spiritualitate Apele blestemate din Romania care au inghitit multe suflete! Vezi povestile terifiante...

Apele blestemate din Romania care au inghitit multe suflete! Vezi povestile terifiante despre lacul Cernica si lacul Morii

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

In Romania, lacurile blestemate impanzesc chiar capitala ei, Bucurestiul. Aici exista trei lacuri nefaste: Lacul Tineretului, Lacul Titan si Lacul Morii. Zeci si sute de oameni au murit in aceste lacuri, fie din do­rinta de a-si pune capat zilelor, fie ca nu au mai putut sa iasa la su­prafata.

La Campina, in apro­pie­rea Bisericii Sfintii Voie­vozi, Lacul Miresei se ga­seste in centrul numeroa­selor legende urbane din zona. In anul 1200, ar fi existat aici o manastire ai carei calugari erau foarte pa­catosi. In final, manas­ti­rea a fost inghitita de apele lacului, lucru care a fost vazut ca o pedeapsa divina.

Un alt lac format pe locul unui lacas de cult este Lacul Bezid, din judetul Mures. Inca se poate vedea turla vechii biserici rasarind din apele lacului, iar cei care au facut scufundari in zona sustin ca pe fundul lui, inca se mai vede vechiul drum din sat si ce a ra­mas din casele vechi, dar vizibilitatea este foarte sca­zuta, in zilele insorite, scafandrii putand abia sa vada la doi metri departare. De-a lungul timpului, lacul si-a luat si el tributul, numerosi tineri inecandu-se in apele sale, scrie formula-as.ro.

O legenda despre un lac misterios, care apare si dispare in zona Poiana Tapului, circula printre local­nicii din regiunea Bucegilor. Acest fenomen este vazut ca un semn rau, el fiind mereu insotit de moartea sau disparitia unor oameni. Conform localnicilor, exista anumite conditii in care lacul apare. Intai vremea se strica brusc si, timp de doua zile, bate vantul foarte pu­ter­nic. Dupa cele doua zile, lacul apare si ramane tot doua zile pana ce isi ia tributul de suflet de om. In ultimii ani s-au inecat in el multi turisti in mod cu totul neverosimil, fiindca adancimea apei e mica.

Intre judetele Buzau si Prahova exista Lacul de la Ciotul Paltinului, format in craterul unui vechi vulcan, din cauza caruia localnicii din zona trebuiau sa oco­leasca pe un drum foarte greu. Din acest motiv, ei bles­temau mereu lacul, spunand: „Darama-s-ar muntele, ca greu mai e!”. Intr-o noapte, s-a pornit o puter­nica fur­tuna care a dus la o alunecare de teren. Aceasta a largit lacul si de atunci s-a activat si blestemul. Astfel, barcile care ajung in mijlocul lacului sunt prinse de un vartej foarte puternic, care le trage la fund.

Cu cateva sute de ani in urma, iazul Nimirceni, din apropiere de Falticeni si Bosanci, a inghitit un intreg alai de nuntasi. Iazul era in­ghetat si nuntasii au hotarat sa il traverseze direct, fara sa ocoleasca, pentru a ajun­ge mai repede la biserica, dar gheata s-a spart si toti au mu­rit. Astazi, localnicii declara ca, uneori, in miez de noap­te, siluetele fantomatice ale nun­tasilor rea­par si isi conti­nua drumul, acordurile tara­fului rasunand pana in de­par­tare. Se mai spune ca iazul ce­re ca tribut suflete de oa­meni tineri si ca, atunci cand cineva urmeaza sa moa­ra in apele iazului, din adancuri se aude o voce spu­­nand: „Ora a sosit, omul a venit”.

In comuna Lungani, din apropiere de rascrucea de drumuri spre satele Goesti, Lungani si Crucea, pe Podul Primarului, se poate ajunge la capatul unui iaz ce a secat. In timpul primului razboi mondial, in 1917, au fost ingropati intr-o groapa comuna mai multi soldati, fara ultima impartasanie. Cei care trec noaptea prin acest loc sunt insotiti pe o distanta de trei kilometri de fantomele acestor soldati, pornind exact din dreptul iazului. Fantomele, ca niste umbre albe, ii insotesc pe trecatori pana la marginea satului Goesti.

Unul dintre cele mai periculoase lacuri blestemate din Romania este considerat a fi Lacul Razelm. Aici, numerosi pescari si-au pierdut viata din cauza valurilor uriase care se formeaza din se­nin. Toti pescarii din zona stiu ca trebuie sa actioneze rapid si sa se intoarca la tarm cat mai re­pede, pentru a nu fi prinsi de va­lurile ucigase.

In Satu Mare, cand raul So­mes a inundat judetul in 1970, apa s-a revarsat in balta din sa­tul Apa si odata cu ea au pornit si legendele. Din acel an, local­nicii au inceput sa declare ca ar fi vazut pesti uriasi. Membrii unei echipe de scafandri che­mati sa faca investigatii in zo­na au fost ingroziti de monstrii pe care spuneau ca i-ar fi vazut in apa. Alti localnici spuneau ca pestii pe care i-ar fi vazut ar fi fost mai mari decat un om. Aceleasi legende circula si despre lacul de la Fantanele, din judetul Cluj, unde scafandrii au de­clarat ca ar fi vazut monstri sub apa, ori despre barajul Paltinu, de pe Valea Doftanei, unde pestii ar avea di­mensiuni uluitoare si unde lacul cere capete de om foarte des.

O legenda interesanta circula si despre Lacul Cer­nica, aflat in apropiere de Bucuresti. Se spune ca in acest lac ar salaslui un diavol in forma de sarpe marin. Acesta asteapta cu rabdare momentul propice pentru a face vic­time si, uneori, chiar iese si se plimba prin im­pre­jurimi. Niste martori oculari au declarat ca l-ar fi vazut taran­du-se printre copacii padurii din apropiere.

Sursa: obiectiv.info