Anuntul care provoaca fiori! Rusia a incetat orice cooperare cu NATO. "Un conflict ar fi catastrofal pentru umanitate"

Adjunctul ministrului rus de Externe avertizeaza asupra incetarii oricarei cooperari intre NATO si Moscova.

Aleksandr Grusko, adjunct al ministrului rus de Externe, a declarat luni, intr-un interviu acordat presei de stat de la Moscova, ca Rusia a oprit orice forma de cooperare cu NATO. Oficialul, fost ambasador al Kremlinului pe langa Alianta Nord-Atlantica, a atribuit toata vina Occidentului.

„Relatiile sunt la nivelul din perioada Razboiului Rece”, a declarat Grusko, citat de Ria Novosti. „Orice om normal spera ca nu se va ajunge la un conflict armat cu NATO. Ar fi o catastrofa pentru intreaga umanitate. Sunt sigur ca inteleg asta si la Washington si la Bruxelles”.

Grushko a insistat ca este nevoie de un nou parteneriat strategic intre Rusia si NATO. Cu o zi inainte, acelasi diplomat anuntase ca Rusia va raspunde “proportional” cresterii prezentei militare a NATO in Marea Neagra deoarece este atacata securitatea regionala.

De asemenea, Grusko a precizat duminica si ca Moscova urmareste indeaproape situatia legata de planurile SUA de a desfasura temporar in Romania sistemul de aparare antiracheta THAAD (Terminal High Altitude Area Defense), in timp ce scutul de la Deveselu va fi modernizat.

“Se stie ca, in prezent, SUA lucreaza la imbunatatirea tehnologiei de interceptare a rachetelor si multi nu ascund deja faptul ca sistemul de aparare antiracheta al SUA, inclusiv segmentul european integrat in NATO, trebuie sa fie capabil sa intercepteze sistemele de rachete cu care opereaza Federatia Rusa”, a declarat duminica Aleksandr Grusko, scrie stirileprotv.

15 apr 15:47Cap Limpede
Loading...