Constantin Ionescu, director INFP si Raed Arafat, secretar de stat in MAI, au vorbit marti despre marele cutremur care ar urma sa aiba loc in tara noastra.

„Oricand poate sa vina un cutremur. Noi trebuie sa fim pregatiti, pentru ca nimeni din lumea asta nu poate sa spuna, maine, peste 20 de ani sau peste 40 de ani”, a declarat directorul INFP, potrivit evz.ro.

Si Raed Arafat a vorbit despre marele cutremur care poate sa aiba loc in tara noastra, spunand faptul ca romanii trebuie sa fie pregatiti in orice moment.

Nu cu mult timp inainte, in luna ianuarie, profesorul Gheorghe Marmureanu, directorul onorific al Institutului National pentru Fizica Pamantului, a spus la emisiunea Adevaruri ascunse de la Antena 3 ca romanii nu trebuie sa se teama de un seism catastrofal pana in anul 2040, el estimand ca abia atunci va avea loc un cutremur de mare adancime.

Precizarile profesorului Marmureanu linisteau oarecum romanii, in contextul in care seismologii avertizeaza ca 2018 va fi marcat de multe cutremure majore.

Dupa ce au studiat cutremurele de peste 7 grade de la 1900 incoace, oamenii de stiinta americani au ajuns la concluzia ca seismele puternice au fost mai numeroase dupa cicluri de cinci ani de incetinire a rotatiei Pamantului. Iar acest fapt indica un risc ridicat pentru acest an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.