Administratia Nationala de Meteorologie a actualizat, marti, avertizarile emise pentru aceasta saptamana si a precizat ca va fi in continuare extrem de frig in intreaga tara. In Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia si Dobrogea se mentine codul portocaliu de frig, pana in 1 martie, ora 10.00. Totodata, meteorologii anunta ca marti, pana la ora 14.00, este cod portocaliu de vreme rea in Constanta, Tulcea, Ialomita, Calarasi, iar miercuri, intre orele 6.00 si 20.00, fenomenele extreme se vor manifesta cu intensitate deosebita in judetele Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Buzau, Braila, Constanta si Tulcea, care vor fi sub cod portocaliu.

Potrivit meteorologilor, se mentine avertizarea cod galben de frig in toata tara, pana joi, la ora 10.00.

”Valul de frig va fi in intensificare, astfel ca se vor inregistra temperaturi cu peste 10…15 grade mai coborate decat valorile normale pentru aceasta perioada din an. Temperaturile maxime vor fi negative in toate regiunile si va fi ger dimineata si noaptea, la inceput cu precadere in jumatatea de nord, apoi si in restul teritoriului, iar intensificarile temporare ale vantului vor amplifica senzatia de rece”, anunta meteorologii.

Acestia precizeaza, de asemenea, ca se mentine, tot pana joi la ora 10.00, codul portocaliu de temperaturi foarte scazute, atat noaptea, cat si ziua in Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia si Dobrogea.

In plus, meteorologii au emis o avertizare cod galben de ninsori moderate cantitativ, intensificari ale vantului si viscol pentru sudul Banatului, in Oltenia, Muntenia, Dobrogea si jumatatea de sud a Moldovei, unde ”va mai ninge si se va depune strat nou de zapada, iar vantul va sufla in general moderat, temporar cu intensificari de 40…50 km/h, izolat mai mari in judetele Braila si Buzau, viscolind si spulberand zapada”.

Avertizarea este valabila in cursul zilei de marti, pana la ora 18.00.

Tot marti, dar pana la ora 14.00, este in vigoare o avertizarea cod portocaliu pentru judetele Constanta,Tulcea, Ialomita, Calarasi.

”in intervalul mentionat, in judetele Constanta, Tulcea, Ialomita si Calarasi vantul va avea intensificari sustinute, cu rafale de 55…70 km/h, iar ninsoarea va fi viscolita, zapada depusa spulberata si troienita si vizibilitatea se va mentine scazuta”, anunta meteorologii.

Acestia precizeaza, intr-o alta avertizare, ca de marti seara, de la ora 23.00, pana miercuri la aceeasi ora, va fi cod galbe de ninsori insemnate cantitativ, strat de zapada consistent, intensificari ale vantului si viscol in Muntenia, Dobrogea, precum si in jumatatea sudica a Olteniei si a Moldovei.

”Ninsorile vor fi local insemnate cantitativ si se va depune strat consistent de zapada. Vantul se va intensifica treptat pe parcursul noptii de marti spre miercuri (27/28 februarie) si va avea viteze de 45…55 km/h, iar miercuri (28 februarie) in sud-est rafalele vor depasi temporar 60 km/h, viscolind ninsoarea, spulberand si troienind zapada si diminuand vizibilitatea”, anunta meterologii.

Miercuri, intre orele 6.00 si 20.00, judetele Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Buzau, Braila, Constanta si Tulcea vor fi sub cod portocaliu de intensificari sustinute ale vantului, ninsoare puternic viscolita, zapada spulberata si vizibilitate scazuta.

”in intervalul mentionat, in judetele Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Buzau, Braila, Constanta si Tulcea, vor fi intensificari sustinute ale vantului, cu rafale in general de 55…65 km/h si local in jur de 70 km/h, iar ninsoarea va fi puternic viscolita, zapada spulberata si troienita si vizibilitatea va scadea sub 50 m”, se mai arata in avertizarea meteorologilor.

Marti si miercuri, din cauza conditiilor meteorologice, cursurile din judetele Braila, Ialomita si Olt sunt suspendate integral.

Marti, cursurile sunt suspendate in toate unitatile de invatamânt preuniversitar din judetele Dolj, Buzau, Tulcea, Constanta, Giurgiu (cu exceptia gradinitelor cu program prelungit din municipiul Giurgiu), Ilfov si Teleorman, dar si in Capitala.

Tot marti, nu se va organiza activitate didactica in 17 scoli din mediul rural din judetul Mehedinti si in 14 unitati scolare din judetul Calarasi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.