Acasă World Angela Merkel da cartile pe fata: Germania se confrunta cu cea mai...

Angela Merkel da cartile pe fata: Germania se confrunta cu cea mai mare provocare de dupa al Doilea Razboi Mondial!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cancelarul german Angela Merkel a transmis miercuri seara, intr-un discurs televizat, ca este necesara respectarea masurilor impuse de autoritati, argumentand ca Germania se confrunta cu cea mai mare provocare de dupa al II-lea Razboi Mondial. Merkel i-a rugat pe cetatenii germani sa respecte restrictiile impuse de autoritati pentru a limita raspandirea coronavirusului.

Angela Merkel a indemnat cetatenii sa respecte distanta sociala recomandata de autoritati: „Trebuie sa limitam cat mai mult riscul de a ne infecta unii pe altii”.

„Epidemia de coronavirus ne schimba dramatic vietile. Ideea noastra despre normalitate, viata publica, interactiuni sociale este testata cum nu a mai fost pana acum”, a adaugat cancelarul german, potrivit Mediafax.

„in cadrul democratiei, deciziile politice sunt transparente si le explicam. (…) Fiecare cetatean trebuie sa inteleaga ca are propria responsabilitate. Este o criza serioasa si trebuie tratata cu seriozitate. Germania nu s-a mai confruntat de la al II-lea Razboi Mondial cu o provocare care sa necesite atat de mult solidaritate”, a subliniat Angela Merkel.

„Vreau sa transmit clar ca ne confruntam cu o epidemie si ca Guvernul federal si guvernele landurilor fac tot posibilul pentru a proteja comunitatile si pentru a limita efectele negative de natura economica, sociala si culturala. Dar trebuie sa intelegeti ca este nevoie de contributia fiecaruia. (…) Germania are un sistem medical excelent, poate unul dintre cele mai bune din lume. Acest lucru poate sa ne ofere incredere. insa spitalele noastre ar fi depasite de situatie daca ar fi internate in scurt timp multe persoane care ar suferi de coronavirus”, a subliniat ea.

Bilantul epidemic a ajuns la 26 de morti in Germania, iar numarul total de cazuri de coronavirus a depasit 10.000, conform celor mai noi date anuntate de autoritati.

La nivel mondial, s-au inregistrat pana acum 201.436 cazuri de coronavirus si cel putin 8.006 decese, conform unui bilant realizat de Universitatea Johns Hopkins. S-au vindecat 82.032 de persoane.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentAdevarul despre virusul chinezesc care a pus pe jar omenirea: Noul coronavirus NU a fost creat in laborator!
Articolul următorParintele Constantin Necula: „E nevoie sa ne imunizam la minciuna si manipulare, la zvonistica si ideologii grobiene! Nu-i ispita mai mare decat sa crezi ca poate lipsi Dumnezeu din vindecarea unui popor!