Soprana Angela Gheorghiu a spus, marti seara, ca nu are datorii la statul roman, asa cum a precizat primarul Gabriela Firea si ca afirmatiile edilului cu privire la onorariul oferit pentru concertul din 2017 sunt „total lipsite de eleganta”.

„imi pare rau ca Primarul General al Bucurestiului a ales sa raspunda mesajului meu cu o serie de inexactitati si insinuari, ba chiar cu acuzatii foarte grave, doar pentru ca am curaj sa spun lucrurilor pe nume. Am anuntat inainte de data de 1 Decembrie ca nu mai pot participa la ceremonia de decernare a titlului de Cetatean de Onoare al Municipiului Bucuresti din motive personale. Nu am vrut atunci sa intru in detalii, dar am comunicat Primariei ca nu pot participa, dat fiind contextul social al respectivului eveniment, care ar fi putut sa duca la interpretari nepotrivite. Nu am fost informata ca decizia de a primi acest titlu se putea lua in absenta consultarii mele. Motivele specifice pe care le-am avut pentru a nu da curs invitatiei din decembrie le-am expus deja. Eram in punctul in care toata ceremonia ar fi fost doar un exercitiu de imagine pentru un politician. Solutia care s-a gasit, de a fi inlocuita peste noapte cu alte sase personalitati doar pentru ca spectacolul sa continue, a demonstrat ca temerile mele erau indreptatite”, a scris soprana Angela Gheorghiu, pe Facebook.

De asemenea, artista a scris si despre concertul sustinut in anul 2017, in Piata Constitutiei, pentru care Primaria a spus ca a platit un onorariu de 144.906 euro, inclusiv TVA.

„Ce a contat pentru mine atunci a fost faptul ca respectivul concert urma sa fie gratuit pentru bucuresteni si pentru iubitorii de muzica din toata tara (concertul fiind transmis in direct de Televiziunea Romana), dar si faptul ca in seara aceea s-a cantat muzica de opera, in Piata Constitutiei, pentru mai bine de 10.000 de oameni. De aceea am acceptat sa cant. Datele financiare au fost negociate de impresari. Afirmatiile cu privire la onorariul de concert sunt in afara prevederilor contractuale si total lipsite de eleganta”, a mai spus Angela Gheorghiu.

Soprana a mai subliniat ca nu are nicio datorie la statul roman, ba din contra, ANAF trebuie sa ii returneze o parte din banii platiti.

„Datorii la statul roman nu am. intamplarea face ca am primit recent o rectificare prin care se atesta ca statul roman, prin ANAF, trebuie sa-mi returneze o parte din sumele pe care eu le-am platit, autoritatile respective anuntandu-ma ca au gresit calculele. Sigur, am tot povestit despre patania mea, pentru ca mi se pare scandalos acest comportament abuziv, dar nu am cerut cuiva sa intervina pentru nimic, m-am plans mai mult. Mi-am platit datoriile din Romania, ba mai mult decat atat, nu am nici macar rezidenta fiscala aici. (…) Simplul fapt ca ma vad nevoita acum sa ma justific in fata unor acuzatii incredibile ma fac sa aplaud corul din ce in ce mai puternic al romanilor care cred ca asa nu se mai poate si ca in Romania lucrurile trebuie sa se schimbe”, a mai spus Angela Gheorghiu.

Precizarile vin dupa ce reprezentantii Primariei Capitalei au precizat ca Angela Gheorghiu a primit titlul de cetatean de onoare al Capitalei pe 11 septembrie 2017, si ca soprana nu doar ca a primit aceasta distinctie, dar a si multumit edilului. Institutia a mai spus ca soprana a cerut si stergerea unor taxe si impozite neplatite.

„La propunerea Primarului General si prin votul consilierilor generali, doamna Angela Gheorghiu a primit titlul de cetatean de onoare al Municipiului Bucuresti in data de 11 septembrie 2017, in semn de apreciere si recunostinta pentru promovarea Bucurestiului si a Romaniei in lume. Doamna Gheorghiu nu doar ca a acceptat aceasta inalta distinctie, dar a si multumit Primarului General si Consiliului General pentru aceasta. in data de 15 septembrie 2017, cu ocazia Zilelor Bucurestiului, soprana Angela Gheorghiu a concertat in Piata Constitutiei din Capitala. Onorariul platit de Primaria Municipiului Bucuresti prin Arcub, pentru concertul sustinut de soprana Angela Gheorghiu a fost de 144.906 euro, inclusiv TVA”, transmite Primaria Capitalei, intr-un comunicat de presa.

Reactia Primariei Capitalei vine dupa ce Soprana Angela Gheorghiu a transmis un mesaj dupa evenimentul de pe Arena Nationala in cinstea victoriei Simonei Halep la Roland Garros, precizand ca a refuzat titlul de cetatean de onoare si ca a ramas dezamagita sa vada ca edilul „continua sa se foloseasca de numele unor mari personalitati”.