Andrei Plesu a scris un articol de opinie in Dilema Veche, materialul publicat fiind dedicat lui Calin Popescu Tariceanu.

Din materialul semnat de Andrei Plesu in Dilema Veche reiese faptul ca seful Senatului, Calin Popescu Tariceanu este marcat de comunism pentru faptul ca pentru el toti adversarii politici sunt ca si Ceausescu. „E evident ca domnul Tariceanu e marcat, in mai mare masura decit noi astilalti, de trauma totalitara”, scrie acesta ironic.

„Privind retrospectiv, dl Tariceanu ar trebui sa recunoasca, totusi, ca a avut si nitel noroc cu „evenimentele“ din decembrie 1989: a ajuns pe prima scena a tarii fara sa aiba de raportat mari ispravi, a devenit campionul „biletelului roz“, sta, cu 6-8% din voturi, in pozitia omului nr. 2 din stat si vorbeste romaneste cu un usor accent de fara frecventa“, mai scrie publisctul.

„Mai-mai ca iti aduce aminte de unii demnitari comunisti… Pe de alta parte, daca ar fi fost acuzat, pe vremuri, de „marturie mincinoasa“, n-ar fi apucat sa se razboiasca nici cu Justitia, nici cu „statul paralel“. Ar fi fost, mai intii, incarcerat si, eventual, pus sa semneze vreun angajament de… loialitate. Asa, sta fudul la guvernare si da de pamint cu cei care-l acuza. E un fel de martir fara martiraj, un fel de Havel fara disidenta, un fel de ideolog fara ideologie. Pe scurt, un spectaculos ambalaj. De-aia si mor, probabil, doamnele dupa elegantele lui costume…”

Sursa: Dilema Veche

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.