Alimentele care te pot otravi daca le reincalzesti

Unul dintre obiceiurile proaste ale romanilor este sa gateasca mancare pentru mai multe zile iar apoi sa o depoziteze in frigider. Problemele apar atunci cand aceasta mancare trebuie consumata si va fi reincalzita. Multe dintre alimentele reincalzite isi pierd proprietatile nutritive si isi schimba compozitia devenind TOXICE.Ce alimente NU trebuie reincalzite:

Ciupercile

Ciupercile sunt extrem de bune pentru organism atunci cand sunt consumate imediat dupa preparare. Atunci cand sunt reincalzite, ciupercile isi schimba compozitia de proteine si implicit gustul. Ca urmare, pot aparea o varietate de probleme digestive (balonari, crampe abdominale, diaree), iar beneficiile lor asupra sanatatii vor fi practic inexistente.

Carnea de pui

Carnea reincalzita isi schimba compozitia proteinelor. Nu este recomandata o reincalzire la temperaturi ridicate. Daca esti consumator de carne, mai bine o mananci rece decat sa o reincalzesti.

Vezi lista alimentelor si in pagina urmatoare>>>>>

Cartoful

Cartoful este un aliment extrem de nutritiv pe care nu ar trebui sa il reincalzim pentru ca isi va pierde din proprietati, devenind chiar toxic. Mananca-l imediat dupa preparare sau chiar rece - atunci acesta are cel mai mare procent de amidon care iti va da acel sentiment de satietate pentru mai mult timp.

Spanacul

Spanacul este un aliment cu un procent ridicat de nitrati, care in momentul reincalzirii se transforma in nitriti. Acestia sunt potential cancerigeni pentru corpul uman. Indicat ar fi sa mancati o mancare de spanac imediat dupa ce a fost facuta.

Sfecla

Asemenea, aceasta contine nitrati, care reincalziti, se vor transfoma in nitriti. Ideal ar fi sa nu o mai consumati dupa ce a fost gatita, ci va incurajam sa o consumati rece, fara a o reincalzi.

Telina si Morcovul

Telina trebuie intotdeauna scoasa din supe dupa ce a fost gatita, impreuna cu morcovii. Aceste doua legume contin nitrati. Puteti reincalzi supa doar daca scoateti din ea telina si morcovii, potrivit secretele.com

Ouale

Acestea vor deveni toxice in momentul reincalzirii la temperaturi ridicate. Nu se aplica produselor alimentare in cazul in care ouale sunt folosite la prepararea sosurilor, ci se refera la felurile de mancare in care sunt implicate oua fierte sau prajite. sursa: observator.t
12 apr 16:23Cap Limpede
Loading...