Institutul Regional de Oncologie din Iasi este in alerta. in spital a fost instituita carantina, dupa ce a fost confirmata prezenta virusului gripal A H1N1 la 11 pacienti bolnavi de cancer. Cinci dintre ei sunt deja in stare grava.

O femeie bolnava de leucemie a fost rapusa de gripa la Institutul de Oncologie din Iasi. Pacienta era infectata cu virusul AH1N1. A fost printre primii bolnavi depistati, iar luni seara s-a stins din viata. Alti 10 bolnavi de cancer, care au luat gripa, sunt tinuti sub supraveghere. Trei dintre ei, insa, sunt in stare critica.

Directia de Sanatate Publica si Institutul Regional de Oncologie au declarat ca bolnavii s-au infectat de la un vizitator, in cursul saptamanii trecute

Pe langa bolnavii de cancer contaminati cu gripa, si trei cadre medicale sunt suspecte ca au luat AH1N1. Pana acum, doar jumatate dintre angajatii Institutului Oncologic s-au vaccinat antigripal. Ca sa nu se raspandeasca boala, toti pacientii care vin acolo sunt testati rapid pentru depistarea virusului extrem de periculos.

Virusul gripei a fost confirmat si la cinci pacienti de la Spitalul de Boli Infectioase Iasi, care au acum o problema delicata in plus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.