Cand esti agramat ar trebui sa stai in banca ta, dar atunci cand mai esti si fudul rezulta ceea ce a facut europarlamentarul Maria Grapini din Grupul Aliantei Progresiste a Socialistilor si Democratilor din Parlamentul European, care a incercat sa-l ia la rost pe presedintele francez in plenul de la Strasbourg. Reactia lui Macron este insa fabuloasa.

Macron a precizat in repetate randuri ca Franta si Germania ar trebui „sa fie o putere peste celelalte state”. Insa Maria Grapini l-a contrazis pe presedintele francez, la sedinta din plenul Parlamentului European de la Strasbourg, organizata in a doua jumatate a lunii aprilie. Europarlamentarul roman a declarat, potrivit Mediafax: „Domnule presedinte Macron sunteti proeropean sunt si eu proeropeana si va felicit pentru ceea ce ati spus aici. Insa as vrea sa-mi raspundeti, poate clarificati. Sunt de acord cu dumneavoastra ca trebuie sa nu avem o democratie autoritara, ci sa avem autoritatea democratiei. E foarte important acest lucru. Insa nu credeti ca declaratiile dumneavoastra legate de faptul ca Franta si Germania trebuie sa fie nucleul dur si sa conduca si aceasta aroganta de a fi o putere peste celelalte state, nu duce la euro-scepticism? Cum sa convingem noi cetatenii din tara mea, din Romania, ca sunt egali la masa negocierilor daca dumneavoastra ati declarat ca vreti o Europa cu 2 viteze, ca vreti sa fie doua state mai state decat celelalte? Cum sa facem sa reformam Europa, despre care dumeavoastra ati vorbit, daca vreti aceasta discrepanta intre statele membre? Va multumesc!”.

Prezent la sedinta de plen a Parlamentului European de la Strasbourg, in calitate de invitat, Emmanuel Macron i-a raspuns europarlamentarului Maria Grapini, fara a-i contrazice ideile pe care le-a exprimat. E a spus: „Exista deja o Europa cu mai multe viteze. Exista Europa euro-ului , Europa Schengen-ului, exista deja o Europa cu mai multe viteze, dar sarcina pe care o avem noi este ca sa nu declaram aceste cluburi ca fiind inchise si sa nu decidem ca noi suntem arbitrari cu privire la modul in care noi dorim sa-i primim pe unii in aceste cercuri sau nu. Pentru ca sa avansam in Europa trebuie ca cei mai puternici, cei mai ambitiosi sa poata sa avanseze, asa a avansat Europa intotdeauna. Daca Europa ar fi asteptat intotdeauna dupa tot clubul, imi cer iertare sa va spun, nu ati fi aici. Europa s-a nascut din ambitia unora care au luat cateodata riscuri nebune si care au urmarit aceste riscuri”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.