Acasă Stirile zilei Social Afla cum va fi vremea de Craciun si pana la Anul Nou!

Afla cum va fi vremea de Craciun si pana la Anul Nou!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Vremea de Craciun si pana la Anul Nou. Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a realizat o estimare a valorilor termice si a precipitatiilor ce se vor produce pana pe 30 decembrie, in fiecare regiune a tarii.

Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.

BANAT

Incepand cu 25 decembrie, vremea se va incalzi, astfel ca maximele termice vor urca pana la o medie de 4 grade. Temperaturile minime medii vor atinge -8 grade intre 22 si 24 decembrie.

Temporar vor fi precipitatii in general slabe cantitativ, mixte in perioada 26- 30 decembrie si mai ales sub forma de ninsoare in restul intervalului.

CRISANA

Vremea se va raci pana pe 24 decembrie cand in medie temperaturile maxime se vor situa intre -4 si -2 grade. Incepand cu 25 decembrie, vremea se va incalzi, astfel ca maximele termice se vor situa la o medie de 2…3 grade. Temperaturile minime vor fi preponderent negative, cele mai scazute valori se asteapta pana pe 25 decembrie cand in medie se vor situa intre -6 si -10 grade.

In perioada 23-30 decembrie vor fi precipitatii in general slabe, la inceput sub forma de ninsoare, apoi lapovita si posibil chiar ploaie.

TRANSILVANIA

Vremea va fi deosebit de rece in perioada pana pe 24 decembrie, cand in medie temperaturile maxime se vor situa intre -8 si -10 grade. Temperaturile medii nocturne vor fi negative si vor cobori sub pragul de ger pana pe 25 decembrie, asteptandu-se valori in jur de -16 grade.

Temporar va ninge in general slab in perioada 23-30 decembrie.

MARAMURES

Pana pe 25 decembrie, temperaturile maxime vor deveni negative pana la valori in medie de -6 grade. Din 26 decembrie valorile diurne vor creste si se vor situa in jur de 0 grade. Temperaturile medii nocturne vor fi negative si se vor situa in jurul pragului de ger -10 grade pana in 24 decembrie.

Vor fi precipitatii predominant sub forma de ninsoare in intervalul 23-30 decembrie.

MOLDOVA

Vremea va fi deosebit de rece pana pe 24 decembrie, cand in medie temperaturile maxime se vor situa in jurul valorii de -10 grade. De asemenea temperaturile medii nocturne vor fi negative si vor cobori sub pragul de ger intre 23 si 26 decembrie, cand se asteapta valori intre -16 si -12 grade.

Va ninge slab cantitativ, iar in ultimele zile vor fi posibile si precipitatii sub forma de lapovita.

DOBROGEA

Vremea va fi usor mai calda decat in mod obisnuit in intervalul 26-30 decembrie, cand temperaturile maxime medii se vor situa intre 2 si 4 grade. In schimb, pana pe 24 decembrie, valorile diurne vor fi negative si vor cobori pana in jur de -4 grade, vremea fiind rece. Temperaturile nocturne vor cobori pana la -8… -9 grade in perioada 23-24 decembrie.

Temporar vor fi precipitatii mixte intre 26 si 30 decembrie si predominant ninsoare in restul intervalului.

MUNTENIA

Vremea se va raci treptat, astfel ca valorile maxime vor cobori in medie pana la valori in jur de -6 grade pana pe 24 decembrie. Incepand cu 25 decembrie vremea se va incalzi treptat, iar maximele termice vor urca usor peste 0 grade. Temperaturile medii nocturne vor fi negative si vor cobori sub pragul de ger intre 23 si 25 decembrie, cand se asteapta valori intre -14 si -12 grade.

Vor fi precipitatii slabe, mixte in perioada 27-30 decembrie si ninsoare in restul intervalului.

OLTENIA

Vremea va fi normala termic in intervalul 26-30 decembrie, dar se va raci intre 23 si 25 decembrie, cand maximele termice vor fi in medie cuprinse intre -4 si -2 grade. Temperaturile minime vor fi preponderent negative, cele mai scazute valori se asteapta in special pana pe 25 decembrie cand in medie se vor situa in jur de -10 grade.

Vor fi precipitatii mixte spre sfarsitul intervalului. In intervalul 23-25 decembrie va ninge slab.

LA MUNTE

Vremea va fi rece, chiar deosebit de rece in perioda 23-24 decembrie, cand maximele termice medii vor fi cuprinse intre -6 si -8 grade. Temperatura aerului se va mentine permanent la valori negative, noaptea. Astfel valorile medii vor cobori sub pragul de ger pana pe 25 decembrie.

Vor fi ninsori slabe in perioada 23-30 decembrie.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos