Afla care sunt cele mai sanatoase zece alimente pentru inima!

Una dintre primele conditii pentru a avea grija de inima ta este sa consumi alimente sanatoase. O a doua conditie, pe langa alimentele sanatoase, este sa faci miscare. In caz contrar tu iti vei trada inima, iar aceasta, mai devreme sau mai tarziu, va da semne de oboseala. Iata cateva alimente sanatoase pentru inima ta:

#1: SfeclaElvetiana

Legumele verzi sunt bogate in potasiu, magneziu si minerale care ajuta la tinerea sub control a presiune arteriale. Fibrele, vitamina A si antioxidantii (luteina si zeaxantina) sunt si ele de real folos pentru sanatatea inimii. Pont: Sfecla elvetiana poate fi servita sub forma de sote cu ulei de masline si usturoi asezonat cu piper si cu ierburi aromate.

#2: Morcovi

Studii recente asupra morcovilor au scos la iveala faptul ca aceste legume ajuta reglarea nivelului de zahar in sange si reduce riscul de a dezvolta diabet. De asemenea, morcovii sunt in topul alimentelor care lupta impotriva colesterolului datorita continutului mare de fibre solubile, aceleasi ca si in cazul ovazului. Pont: Adauga morcovi la sosul de spaghetti.

#3: Orz

Incearca aceasta cereala integrala in locul orezului in supe sau tocanite. Fibrele pe care orzul le contine pot scadea nivelul colesterolului si poate, de asemenea, reduce nivelul glocozei din sange. Pont: Cerealele integrale sunt pline de nutrienti. Boabele de orz sunt excelente pentru a fi servite pe post de garnitura.
10 aug 09:04Cap Limpede
Loading...