Administratia Prezidentiala dezvaluie detaliile vizitei Papei Francisc in Romania!

Papa Francisc va vizita Romania in perioada 31 mai – 2 iunie 2019. Informatia a fost confirmata de Administratia prezidentiala si Nuntiul apostolioc a anuntat vineri Administratia Prezidentiala. Papa Francisc va merge in Bucuresti, Iasi, Blaj si la Sanctuarul marian de la sumuleu Ciuc.

„Primind invitatia Presedintelui Romaniei, a Autoritatilor statului si a Bisericii Catolice din Romania, Sanctitatea Sa Papa Francisc va intreprinde o Vizita Apostolica in tara noastra in perioada 31 mai – 2 iunie 2019”, a arata un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Primul suveran pontif care a vizitat Romania a fost Papa Ioan Paul al lI-lea, in mai 1999. A fost, de altfel, prima vizita a unui papa intr-o tara majoritar ortodoxa.

Francisc Dobos, purtator de cuvant al Arhidiocezei Romano-Catolice din Romania, a dat la Digi24 detalii despre aceasta vizita.

„Vizita de la Blaj va avea insemnatate pentru credinciosii greco-catolici, pentru ca acum 20 de ani, Papa Ioan Paul al II-lea, cand a venit in Romania, s-a oprit doar la Bucuresti. Toti credinciosii au venit la Bucuresti. Acum, Papa va merge la ei. Va merge la greco-catolici la Blaj, va merge la romano-catolicii de limba romana la Iasi si, de asemenea, pentru romano-catolicii de limba maghiara, care sunt destul de numerosi in Transilvania, va vizita Sanctuarul marian de la sumuleu Ciuc”, a spus Francisc Dobos.

„Vizita Papei are trei valente. Este, in primul rand, o vizita de stat, cu autoritatile din Romania, este o vizita pastorala, pentru catolicii din Romania, si, de asemenea, are o valenta ecumenica, pentru ca in Romania cei mai multi dintre credinciosi sunt ortodocsi”, a adaugat el.

11 ian 23:45Cap Limpede
Loading...