„Scolile si gradinitele nu sunt un spatiu pentru supraveghere, ci de educare, asa ca se inchid toata saptamana”, a anuntat marti primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Apoi le-a oferit parintilor un numar de telefon de la Asistenta Sociala, la care sa sune pentru ca un asistent social sa le preia copilul cat sunt la munca.

Reporterii stirilor PRO TV au incercat sa afle cum functioneaza sistemul, dar nu au avut succes.

Gabriela Firea, primarul Capitalei: “Am fost si eu mama tanara. stiu ce inseamna sa nu te descurci. Sa nu mai punem problema ca nu avem ce sa facem cu copiii. Daca un copil este bolnav, ce facem? inteleg problema parintilor, dar scolile sunt pentru educatie, nu pentru supraveghere. Ii rog sa gaseasca solutii in familii, dar sa nu-I trimita undeva pe ger si viscol. Sa sune 0800800868 si Primaria Generala prin Asistenta Sociala vom gasi solutii punctuale.”

Cu alte cuvinte, primarita ii indeamna pe parinti sa apeleze la asistentii sociali, care se ocupa de obicei de copiii aflati in situatii dificile in familie.

Reporterii PRO TV au incercat sa afle cum ar functiona sistemul, dar functionarii au raspuns greu la telefonul verde.

Intr-un final, un functionar a raspuns si a cerut datele de contact.

Asistent social: Cum s-a comunicat, vreti sa lasati copilul sa aiba grija de el, da?
Reporter: Da.
Asistent social: Da, am notat. O sa fiti contactat din nou pentru solutionare.
Reporter: Dar spuneti, voiam sa-mi fac si eu un plan. Care este procedura, ca sa stiu.
Asistent social: Nu pot sa va raspund mai mult de atat, eu doar v-am preluat datele. Veti fi contactat inapoi.
Reporter: stiti cand as putea sa fiu contactat?
Asistent social: Dumneavoastra ati sunat, eu v-am spus cum se procedeaza, ce informatii am eu la baza. Eu va inteleg, mai multe informatii nu pot sa va ofer. Nu pot sa va ofer alte raspunsuri care sunt in masura.

Pentru ca nu a revenit nimeni, am sunat din nou dupa o jumatate de ora, dar am aflat acelasi lucru, ca vom fi sunati la un moment dat.

Deocamdata, sigur e un singur lucru anuntat de Inspectorat: elevii din clasele mici vor recupera cursurile prin ore suplimentare, iar cei din liceu ar putea fi chemati la scoala sambata.

Sursa: Protv

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.