In ultima perioada, tot mai multa lume foloseste cuvantul „karma” facand referire la o actiune care se intoarce impotriva celui care a initiat-o.

Conform definitiei oficiale, karma este inteles ca un concept filosofic-religios, prin care fiecare actiune nu ramane fara urmare. Budistii considera ca actiunea cu pricina poate avea o urmare si in viata viitoare, nu neaparat in aceasta.

Tradus mot a mot, „Karma” inseamna „actiune” in limba sanscrita (primele limbi indo-europene scrise). Cu toate acestea, conceptul nu este ceva rau si este diferit de ideea de „pacat”.

Aceasta poate fi considerata sinonim cu legea firii. Karma, doctrina esentiala a Buddhismului si a Hinduismului, este un concept religios si filozofic prin care fiecare activitate, decizie fizica sau spirituala are o urmare obligatorie, pozitiva sau negativa.

Karma poate fi explicatia a doua cunoscute proverbe romanesti: „Ce semneni aia aduni” sau „Cum iti asterni asa dormi”. Alte voci o definesc ca fiind raportul dintre cauza si efect. Oarecum, echilibrul dintre Rai si Iad, asa cum este el vazut in religia crestina.

Citeste mai mult pe shtiu