Adevarul despre intepaturile la inima! Ce trebuie sa faci instant!

Semnele durerii cardiace
in timp ce intepaturile de inima cauzate de alte boli decat cele cardiace sunt de scurta durata, localizate intr-un punct fix si dispar la schimbarea pozitiei, durerea de natura cardiaca acopera o suprafata mai mare a pieptului si, de cele mai multe ori, iradiaza spre interiorul umarului, bratului si mainii stangi.

in plus, durerea anginoasa dureaza in jur de zece minute, iar daca depaseste o jumatate de ora, intervine riscul de infarct miocardic, caz in care durerile sunt insotite de transpiratii reci, hipotensiune, ameteli si asfixiere. Barbatii fumatori, cu obezitate abdominala si functii de conducere sunt cei mai predispusi la infarct miocardic.

Click pe aceeasi tema:  Cum scapi de moartea alba din sange! Regimul de curatare a organismului de glucide

Orice tip de durere la nivelul inimii, mai ales la cei care au antecedente in familie, trebuie investigate de un cardiolog care va face o serie de testari.

Initial se va efectua un consult clinc, medicul va asculta inima si in cazul in care va depista anumite modificari, indiferent de natura lor, zgomote, trepidatii, va solicita efectuarea electrocardiogramei (EKG).

Daca si acest examen va releva modificari ale ritmului inimii, urmatorul pas va fi realizarea unei radiografii pulmonare sau a unei ecocardiografii. „Ecografia inimii permite examinarea si masurarea cavitatilor inimii, dar si frecventa fluxurilor de sange.

Click pe aceeasi tema:  Cum scapi de moartea alba din sange! Regimul de curatare a organismului de glucide

Pe de alta parte, radiografia toracica stabileste daca modificarile inimii sunt de natura pulmonara”, explica conf. dr Florin Mitu.

Totodata, daca in urma examenului clinic si a electrocardiogramei nu se constata modificari ale ritmului inimii, pacientul va trebui sa-si faca analizele de sange, pentru a depista eventualele carente de calciu si de magneziu, scrie bzi.

spre