In anul 2014 a fost gasita o serie noua de desene ce apartin lui Nikola Tesla. Pe unul dintre ele este reprezentata o neobisnuita „Harta a inmultirii” cu o explicatie simpla.

Acestea au fost gasite de catre artistul Abe Zukka in unul dintre magazinele de anticariat din centrul Phoenix-ului, Arizona. Potrivit expertilor, desenele au fost realizate de catre Tesla in ultimii ani de activitate a Laboratorului Energiei Libere din Vardenklif.

Se presupune ca acest manuscris contine multe raspunsuri la diverse intrebari matematice, pe care nimeni nu a reusit pana in prezent sa le gaseasca. Schitele au fost descoperite intr-o mica valiza printre desenele ce descriu diferite dispozitive tehnologice, care functioneaza dupa principiul energiei libere.

La descifrarea „Hartii inmultirii” (Spirala matematica) a lucrat Joey Grether, care preda matematica in scoala medie din Phoenix. Studiind cateva zile schemele lui Tesla, acesta a reusit sa le descifreze.

Spirala reprezinta inmultirea, ca pe o retea, in care totul este interconectat.

Acest desen ne permite sa privim cifrele altfel. Fiecare cifra in procesul de inmultire se misca prin modelul sau geometric special: 3 deseneaza un patrat, 4 – un triunghi, 5 – o stea. Diagrama in sine este destul de clara: la baza ei sta spirala impartita in 12 pozitii, ceea ce permite sa intelegem principiul de interactionare a cifrelor.

Potrivit lui Grether, Spirala lui Tesla poate fi o alternativa a invatatului pe de rost a tablei inmultirii.

De exemplu, 3 se inmulteste in acest sistem conform patratului. El se misca pe pozitiile 3,6,9 si 12.

2 si 10 actioneaza ca niste dubluri, alternand intre pozitiile dublate ale numerelor indivizibile dupa ele si intre ele.

4 se inmulteste singur cu sine in interiorul spiralei ca si un triunghi echilateral s.a.m.d.

Desigur, ca aceasta metoda de inmultire necesita inca multa cercetare, dar cu siguranta este o mare descoperire in domeniul matematicii.

Sursa: eushtiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.