Acasă Stirile zilei Stiinta Alimentul consumat in toata lumea care poate imbunatati inteligenta!

Alimentul consumat in toata lumea care poate imbunatati inteligenta!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Potrivit celor mai noi analize ale jurnalistul Dan Hurley despre dieta si inteligenta, s-a dovedit ca singurul si unicul aliment din lume care imbunatateste inteligenta dupa intarcare este cafeaua.

„Exista doar doua alimente care au convins cercetatorii ca au abilitatea de a imbunatati performanta cognitiva: unul pentru bebelusi, iar altul pentru adulti”, subliniaza Hurley in cartea Smarter.

Primul aliment si totodata prima si cea mai buna mancare consumata de bebelusi este laptele matern. Desi cercetatorii au observat de mult timp legatura intre alaptat si un scor IQ ceva mai crescut al copilului, majoritatea credeau ca acest lucru se datoreaza faptului ca, de regula, mamele care decid sa alapteze sunt, in medie, mai educate decat mamele care aleg sa nu alapteze. Totusi, un studiu publicat in iulie 2013 a ajuns la o concluzie diferita.

Dupa intarcare, singurul aliment demonstrat stiintific ca imbunatateste cognitia este cafeaua. Nu este vorba doar despre despre efectul sau stimulator al cafeinei. Un studiu publicat in ianuarie 2013 in jurnalul Neuropharmacology a demonstrat ca aceasta substanta imbunatateste memoria de lucru a barbatilor de varsta mijlocie fara legatura cu efectul sau stimulator. De asemenea, cofeina nu este singurul element benefic din cafea. Un alt studiu, publicat in ianuarie 2013 in jurnalul Age, a aratat ca memoria de lucru a sobolanilor varstnici carora li s-a dat cafea a inregistrat imbunatatiri mai evidente decat cea a sobolanilor varstnici carora le-a fost dat direct cofeina.

De asemenea, beneficiile cafelei dureaza mult mai mult decat cele cateva ore in care se resimt efectele sale. Un studiu publicat in 2012 in Journal of Alzheimer’s Disease a aratat ca adultii cu varste mai mari de 65 de ani care aveau un nivel al cofeinei in sange ce denota un consum regulat de cafea prezentau un risc mult mai mic de a progresa de la un deficit cognitiv minor la dementa in urmatorii 4 ani. Cercetatorii au concluzionat ca „studiul ofera primele dovezi directe ce atesta existenta unei legaturi intre consumul de cafea si reducerea riscului de dementa, mai ales in randul celor ce prezinta o tulburare cognitiva minora”.

Sursa: obiectiv.info