Surse din PSD, citate de g4media.ro, anunta ca ministrul de Interne, Carmen Dan, si presedintele PSD, Liviu Dragnea, s-au contrat dur saptamana trecuta din cauza deciziei ministerului de a desecretiza mare parte din documentele interne legate de actiunea fortelor de ordine la mitingul din 10 august.

Ministrul Carmen Dan ar fi amenintat cu demisia din functie dupa tensionarea relatiilor cu Liviu Dragnea, potrivit surselor citate. Demisia nu a fost insa inregistrata la cabinetul premierului Viorica Dancila.

Dupa aparitia informatiei, Carmen Dan a dezmintit ca ar fi tensiuni intre ea si Dragnea: „Nu am discutat niciodata cu presedintele Liviu Dragnea despre actiunea Ministerului de Interne la mitingul din 10 august si nu exista tensiuni pe acest subiect. Nu mi-am depus demisia”.

Ministerul de Interne a declasificat sapte din cele opt documente cerute de Parchetul General in legatura cu mitingul diasporei din 10 august 2018. Procurorii au solicitat de trei ori ca actele emise de Jandarmerie si de Ministerul de Interne in seara protestului sa devina publice. Anchetatorii spuneau ca este nevoie ca acestea sa fie declasificate si depuse la dosar pentru ca partile implicate sa le poata consulta.

Revista 22 anunta, citand surse din MAI, ca Liviu Dragnea a avut cu patru zile inainte de protest scenariul diversiunilor, spun surse din MAI. Un exemplar ar fi ajuns si la o televiziune afiliata PSD, spun surse din Jandarmerie. Cel care ar fi tinut legatura cu toate entitatile implicate ar fi fostul un sepepist al lui Dragnea, numit ulterior secretar de stat.

Dragnea a fost audiat, vineri 14 septembrie, la Parchetul General, Sectia Militara, in dosarul violentelor din 10 august.