Mugur Isarescu, aflat de aproape 29 de ani la sefia Bancii Nationale a Romaniei (BNR), a facut, luni, un anunt care a surprins pe toata lumea. Presa speculeaza, insa, ca decizia de a pleca de la sefia BNR, luata aproape imediat dupa intalnirea cu Dragnea, ar avea in spate motive mult mai importante decat acela al expirarii mandatului.

Potrivit jurnalistului Catalin Tache, Mugur Isarescu a fost trecut pe „lista neagra” a Statelor Unite ale Americii in urma monitorizarii de catre agentiile guvernamentale de la Washington a unor tranzactii financiare suspecte ale guvernatorului BNR.

„Acesta este principalul motiv care a dus la decaderea lui Mugur Isarescu. Si lucrurile sunt cu atat mai serioase pentru guvernatorul BNR cu cat ‘identificarea’ acestei ‘vulnerabilitati’ nu apartine serviciilor secrete romanesti, ci agentiilor guvernamentale americane. Care deja au lista cu conturile secrete ale tuturor liderilor politici si demnitarilor romani, pe aceasta regasindu-se si numele lui Mugur Isarescu. Iar stricta monitorizare a tranzactiilor financiare facute de acestia direct sau mai ales prin intermediari sau firme paravan, fie ele si facute in paradisurile fiscale ale lumii, s-a soldat cu alertarea respectivelor agentii cu privire la unele ‘miscari’ din Singapore. si cum, dupa atatea decenii petrecute la varful sistemului, un initiat precum Mugur Isarescu nu avea cum sa nu cunoasca regulile jocului acesta si-a anuntat de urgenta retragerea de la varful Bancii Nationale a Romaniei, institutie cheie pe care nu o va mai conduce incepand chiar de anul viitor”, scrie Catalin Tache, intr-un articol publicat pe national.ro.

Jurnalistul catalogheaza anuntul guvernatorului Bancii Nationale ca fiind „unul cel putin halucinant” in contextul in care Mugur Isarescu, „puternic interconectat la elitele globaliste transfrontaliere” a rezistat nenumaratelor atacuri de pana acum, multe dintre ele dezlantuite chiar de factori interni.

„Culmea este insa ca pana si unii dintre viceguvernatori sau alti conducatori din BNR au cazut ca popicele, desi se bucurau de un ‘spate’ ce parea impenetrabil, dar doar guvernatorul era ‘legendar’ ca fiind singurul demnitar roman ‘intangibil’. Dar, uite ce simplu a fost, atunci cand a existat interesul geo-strategic necesar din partea Administratiei SUA! Una care nu glumeste deloc in crearea ‘coridorului sanitar’ din jurul Federatiei Ruse, in incercarea de a impiedica jonctiunea dintre interesele economice ale Germaniei cu cele strategice ale Moscovei, ca sa nu mai vorbim de anihilarea pragmaticei colaborari informative dintre BND si FSB in aceasta parte a Europei…”, mai scrie Catalin Tache.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.