Acasă Life Dezvoltare Personala Opt pasi pentru a te face placut in orice imprejurare! Te vor...

Opt pasi pentru a te face placut in orice imprejurare! Te vor ajuta sa-i cuceresti pe cei din jur!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

 

Pentru a crea o impresie placuta, trebuie doar sa stii ca iti controlezi emotiile si mimicile fetei si sa alegi un model de comportament.

1. Zambeste

Ne este de ajuns doar 0,1 secunde pentru a privi chipul unui om si pentru a ne face o parere despre el. Adica, prima impresie pe care cineva si-o face despre noi depinde de emotiile si trasaturile fetei noastre. Potrivit unui studiu, fata unui candidat poate spune daca ar putea sa castige intr-un scrutin electoral. Iar alt studiu a aratat ca cei a caror fata nu a inspirat incredere, nu au primit un credit la banca. si asta in ciuda faptului ca persoana respectiva avea un istoric bancar respectabil.

Cu cat mai fericiti suntem, cu atat mai mult oamenii au incredere in noi si au o atitudine mai buna fata de noi. Zambetul – este cheia simpatiei. si daca prima impresie este negativa, oricum avem sansa sa cream o relatia cu acea persoana. Daca il vei fermeca, el isi va schimba parerea negativa despre tine. Fii prietenos si zambeste-le oamenilor atunci cand ii intalnesti.

2. Nu iti fie frica sa vorbesti

Sa fii pe placul oamenilor – e o calitate frumoasa de care avem nevoie in viata. Antreprenorii comunicabili obtin mai usor succes, iar angajatii cu abilitati dezvoltate de comunicare mai usor urca pe scarile carierei. in zilele noastre, comunicare este extrem de importanta, din acest motiv, foarte multe companii au renuntat la structura ierarhica.

Nu intotdeauna ne este usor sa incepem sa vorbim cu strainii si sa mentinem subiectul. Chiar daca ti se pare ca esti o persoana introvert care nu are sanse, trebuie doar sa te antrenezi mai mult.

3. Ridica sprancenele

Trei lucruri care transmit creierului nostru ca acea persoana nu este periculoasa, sunt: zambetul lui, capul usor aplecat intr-o parte si sprancenele ridicate. Atunci cand comunicam, involuntar ridicam si coboram sprancenele. Se intampla acest lucru pentru o secunda. Ai grija sa nu exagerezi.

4. Asculta

Manifesta un interes sporit pentru ceea ce iti spune o persoana. Fiecare dintre noi este interesant in felul nostru si aproape din fiecare discutie putem invata ceva util si benefic.

insa daca totusi ceea ce iti povesteste nicidecum nu iti capteaza atentia, incearca sa observi irisul interlocutorului tau. Un asemenea contact indelungat il va face pe interlocutor sa creada ca esti cu adevarat captivat de ceea ce iti relateaza.

5. Lauda

insa nu confunda cu lingusirea. Daca o persoana straluceste din interior, spune-i despre asta. in primul rand, este o metoda buna de a incepe o discutie. Iar in al doilea rand, el va simti o simpatie fata de tine, datorita complimentului si isi va imparti bucuria. Toti vor fi multumiti.

6. Cauta puncte comune

incearca sa faci asta chiar daca gandurile voastre de cele mai multe ori nu coincid. Asculta-i parerea, fara sa il intrerupi. S-ar putea la un moment dat sa fii de acord cu ceea ce spune.

7. Repeta limbajul corpului interlocutorului tau

Daca interlocutorii repeta gesturile si mimica unul celuilalt, inseamna ca a fost creata o legatura intre cei doi. in asa mod poti sa observi cat de bine va ascultati. Schimba-ti putin pozitia si vezi daca acea persoana a facut la fel.

8. Pune intrebari personale

Utilizeaza acest truc daca vrei sa creezi mai repede aceasta legatura intre tine si acea persoana. Functioneaza si invers. Povesteste ceva personal despre tine pentru a capata increderea interlocutorului. insa nu abunda in detalii. Ofera aceasta informatie proportional, arata dozadesucces.