Acasă Stirile zilei Magda Vasiliu dezvaluie ce se ascunde in spatele fundatiilor caritabile! Atentie cui...

Magda Vasiliu dezvaluie ce se ascunde in spatele fundatiilor caritabile! Atentie cui dai bani!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Pe pagina sa de pe o retea de socializare, Magda Vasiliu a comentat despre fundatiile caritabile, dupa ce i-a cazut in mana un contract de sponzorizare intre o astfel de institutie si o mamica aflata la tratament cu copilul ei, in Italia.

„Azi mi-a picat in mana un contract de sponsorizare intre o fundatie teoretic caritabila si o mama aflata la tratament cu copilul in Italia… Pe langa faptul ca in contract e trecut un alt diagnostic decat cel real, actul nu e semnat de niciun reprezentant al fundatiei, nu are stampila sau vreun numar de inregistrare… Problema cea mai grava din punctul meu de vedere este faptul ca fundatia stabileste, atentie!!!, prin contract, cum se impart banii…

Legal, probabil ca e in regula, la ce legi de rahat avem… Dar e complet imoral ca donatorii sa nu stie ca banii lor nu ajung integral la copiii bolnavi… Adica, oameni impresionati de dramele copiilor dau din putinul lor pentru copii, dar aproape jumatate din bani ajung la fundatie, pentru cheltuieli de publicitate in online si presa ….Atentie!!! La finalul campaniei de strangere de fonduri, fundatia nu da copilului toti banii ….ii da o suma oarecare lunar…desi toti banii sunt in cont…. Plus ca mai e un aspect… in contractul respectiv suma necesara continuarii tratamentului Italia pe un an este aproape egala cu cheltuielile fundatiei cu publicitatea pentru o luna si jumatate………….pe bune??????…..

Deci, ca sa concluzionam… Facem campanie, romanii doneaza, fundatia ia jumatate, copilul jumatate….Unde e caritatea???? E afacere in toata regula……si una, cred eu, profitabila……Asa ca atunci cand donati, refaceti-va calculele sau, din pacate pentru copii, ganditi-va de doua ori inainte sa dati bani”, a spus Magda Vasiliu.