Acasă Stirile zilei Facebook te poate denunta la politie!

Facebook te poate denunta la politie!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Facebook si multe alte retele de socializare, iti verifica constant discutiile de pe chat printr-un software specializat, iar la detectarea unor indicii sau dovezi privind activitati criminale, sau diferite comportamente suspicioase, sunt alertate autoritatile.

Procesul de verificare este desfasurat cu ajutorul unui software specializat, ce scaneaza discutiile dintre utilizatori cautand cuvinte si fraze care semnaleaza posibile probleme. Printre altele, se da alarma atunci cand este detectata folosirea unui limbaj vulgar, sau schimbul de informatii personale intre utilizatori.

Software-ul de monitorizare acorda o atentie deosebita utilizatorilor ocazionali, care nu au inca o prezenta bine stabilita pe site, sau daca datele personale din profilurile celor participanti la conversatie indica posibile probleme, spre exemplu o diferenta foarte mare de varsta intre cei doi. Suplimentar, filtrul de scanare verifica si da alarma la detectarea anumitor fraze care au mai fost intalnite si in trecut la discutiile purtate intre infractori cunoscuti, printre care si pedofili. La detectarea unui schimb suspicios de mesaje pe chat, sistemul anunta in mod automat unul dintre angajatii Facebook, care determina mai departe gradul de pericol si daca este necesara alertarea autoritatilor.