Acasă Sanatate Dovedit stiintific! Tratament revolutionar care stopeaza cancerul!

Dovedit stiintific! Tratament revolutionar care stopeaza cancerul!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

O echipa de oameni de stiinta din Australia a anuntat ca a dezvoltat un tratament capabil sa stopeze dezvoltarea tumorilor mamare agresive, informeaza Xinhua preluat de agerpres.

Cercetatorii din cadrul Walter and Eliza Hall Institute (WEHI) din Melbourne sunt increzatori ca descoperirea lor va oferi o speranta pacientilor care manifesta mutatia genei BRCA1 ce cauzeaza o forma rara de cancer mamar triplu negativ.

Daniel Gray, care a condus acest studiu, a declarat ca administrarea a doua medicamente folosite in imunoterapie – anti-PD1 si anti-CTLA4 – ca si chimioterapia au conlucrat la stoparea dezvoltarii tumorilor agresive.

Medicamentele utilizate in imunoterapie s-au dovedit eficace pentru stimularea sistemului imunitar, a carui functionare este in mod neobisnuit stopata de cancer, oprind in mod eficient dezvoltarea tumorii, in timp ce chimioterapia contribuie la reducerea dimensiunilor acesteia.

„Alaturarea dintre cele doua medicamente si chimioterapie a stopat in totalitate dezvoltarea tumorilor”, a declarat Gray, vineri, pentru media din Australia. „Este o noua paradigma pentru tratament si suntem cu adevarat incantati si multumiti de aceste rezultate”, a adaugat omul de stiinta.

Cercetatorii au adaugat ca metoda si-a dovedit in trecut eficienta in tratamentul melanomului malign si a cancerului de plamani, insa nu a dat niciodata vreun semn ca ar contribui la incetinirea progresiei tumorilor mamare.

„Speram sa putem combina doua tipuri de imunoterapie cu chimioterapia pentru a trata in mod mai eficient cancerul la san in cazul femeilor care manifesta mutatia genei BRCA1 si care dezvolta tumori mamare agresive”, a declarat Geoff Lindeman, cercetator in cadrul Peter MacCallum Research Center, care a luat parte la studiu.

Lindeman a precizat ca rezultatele obtinute in laborator au fost indeajuns de promitatoare incat tratamentul sa poata fi testat in continuare pe subiecti umani, mai arata sursa citata.