Acasă Stirile zilei Adevarul despre Creatie! Ce au descoperit japonezii in nucleul Pamantului!

Adevarul despre Creatie! Ce au descoperit japonezii in nucleul Pamantului!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Oamenii de stiinta japonezi cred ca au identificat „elementul lipsa” din nucleul Pamantului. Oamenii de stiinta au tinut sa identifice, zeci de ani, acest element, crezand ca el, dupa fier si nichel, constituie o parte semnificativa din nucleul Pamantului.

Experimentele care imita temperaturile ridicate si presiunile mari din interiorul planetei sugereaza ca este vorba despre siliciu, iar cea mai recenta descoperire ar putea contribui la o mai buna intelegere a crearii lumii.

„Noi credem ca o componenta semnificativa este Siliciul, aproximativ 5% din greutatea nucleului Pamantului ar putea fi explicat prin aliajele de siliciu cu fier si nichel”, a declarat pentru BBC NEWS seful echipei de cercetatori, Eiji Ohtani de la Tohoku University.
Oamenii de stiinta presupun ca partea centrala a Pamantului este o minge solida cu un diametru de aproximativ 1.200 de kilometri. El se afla la o adancime prea mare pentru ca oamenii de stiinta sa il poata analiza in mod direct si, de aceea, apeleaza la undele seismice care trec prin aceasta zona pentru a afla din ce este alcatuita.

Nucleul Pamantului este format in principal din fier, care reprezinta aproximativ 85 % din greutatea sa, si nichel (10%). in incercarea de a descoperi din ce sunt constituite cele 5% din greutatea nucleului care a mai ramas, Eiji Ohtani si echipa sa au facut aliaje de fier si nichel, si le-au amestecat cu siliciu.

Dupa aceea, le-au expus unor presiuni si temperaturi mari, de genul celor care exista in nucleu, si au constatat ca acest amestec corespunde rezultatelor furnizate de datele seismice din interiorul Pamantului.

Profesorul Ohtani subliniaza faptul ca prezenta siliciului urmeaza sa fie confirmata si ca aceasta nu exclude prezenta altor elemente. „Aceste experimente foarte dificile sunt foarte interesante, deoarece pot oferi o perspectiva asupra aspectului nucleului Pamantului in momentul in care s-a format in urma cu acum 4,5 miliarde de ani, atunci cand nucleul a inceput sa se separe de partile stancoase ale Pamantului”, comenteaza profesorul Simon Redfern de la Universitatea din Cambridge.

„Cu toate acestea, unii oameni de stiinta au sustinut recent ca si oxigenul este o parte importanta a nucleului Terrei”, iar profesorul Redfern sustine ca aceasta cunoastere a componentelor nucleului ii va ajuta pe oamenii de stiinta sa inteleaga mai bine conditiile care au predominat la momentul formarii Pamantului, si, in special, pentru a raspunde la intrebarea daca in stadiul incipient al nucleului a fost mai mult sau putin oxigen.

In cazul in care in miezul Pamantului, in urma cu mai mult de patru miliarde de ani, era o cantitate mai mare de siliciu, asa cum arata rezultatele studiului lui Ohtani, aceasta ar insemna ca restul planetei a fost relativ bogata in oxigen.

In cazul in care, nucleul a aspirat oxigenul, aceasta ar insemna ca stratul stancos din jurul miezului a fost saracit de acest element.

Sursa: Rador