Acasă World Al saptelea simt a iesit la iveala! Vezi daca si tu il...

Al saptelea simt a iesit la iveala! Vezi daca si tu il ai!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Biologul Rubert Sheldrake a efectuat mai multe experimente stiintifice, pornind de la situatii din viata cotidiana care pot implica perceptii PSI.

Este vorba despre sentimentul ca suntem priviti, fara a vedea pe cineva.

Poate ca multi dintre noi am trait aceasta stare, fara sa o putem explica. Sheldrake a cercetat si fenomenul prin care o persoana cu ajutorul privirii, aflata in spatele altei persoane, o poate face pe aceasta sa se intoarca si sa priveasca inapoi.

Femeile au declarat, intr-un sondaj pe care l-a realizat cercetatorul, intr-un procent de 80%, ca au trait astfel de situatii. Alte persoane au declarat ca au trait un sentiment straniu, atunci cand au fost privite mai mult timp de catre persoane necunoscute. Privirea acestora le-a dat o stare de feblete sau de rau general.

Vorbim despre ochi ca despre niste organe misterioase. Un celebru paparazzi a confirmat teza lui Sheldrake, povestind ca atunci cand se afla la mare distanta de un subiect pe care trebuie sa-l fotografieze, subiectul se intoarce instantaneu, privind chiar in obiectivul aparatului de fotografiat.

Ce il determina sa se intoarca instantaneu?

Se spune ca dupa intuitie, care ar fi al saselea simt, avem acest al saptelea simt. Este ca si cum am avea un misterios ochi in ceafa si putem privi in spatele nostru.

Sheldrake sustine ca acest al saptele simt este dat de un camp morfogenetic, pe care fiecare dintre noi il avem. Alti cercetatori sustin ca acest sentiment ca esti observat s-ar datora intuitiei. Au fost realizate experiente cu doi subiecti. Unul se afla intr-o camera si celalalt in alta camera. Printr-o fereastra, cel din urma l-a privit in ceafa, in mod insistent pe primul subiect, iar acesta s-a intors instantaneu.

Sunt si sceptici care nu sustin aceasta teorie si considera ca persoanele in cauza sufera de ceea ce numim fobie sociala. Aceasta ar fi data de starile de frica, anxietate, care se produc in public, in marile aglomeratii.

Pe de alta parte, exista specialisti care sustin existenta ochiului din ceafa. Se spune ca acesta are posibilitatea de a privi intr-o deschidere maxima. Am citit, ne-am informat despre al treilea ochi, care este asezat frontal, intre sprancene. De aceasta data, specialistii sustin existenta unui ochi la fel de misterios, pe care il avem in ceafa.

In textele biblice acesta este numit ochiul rigid. El trebuie activat ca sa putem vedea cu el. Cu ajutorul celor patru ochi, omul poate privi in patru puncte diferite, in acelasi timp.

Ochii frontali sunt in legatura cu cel de al patrulea ochi. Atunci cand avem probleme cu vederea, avem dureri in spatele capului, respectiv in ceafa, unde se afla ochiul rigid.

Sursa: Efemeride