Acasă Stirile zilei Evolutia vremii pana pe 15 ianuarie!

Evolutia vremii pana pe 15 ianuarie!

Cold Weather Thermometer
Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie pana pe data de 15 ianuarie ne asteapta temperaturi extrem de scazute cu probabilitate scazuta de precipitatii. Iata cum va fi vremea in fiecare regiune din Romania:
BANAT
Temperatura aerului va fi in scadere in prima parte a intervalului, apoi va creste usor, dar valorile termice se vor menine, in general, sub normele specifice perioadei. Dupa data de 7 ianuarie regimul termic se va mentine relativ constant, fiind caracterizat de medii ale valorilor maxime cuprinse intre -2 si 1 grad si ale celor minime situate intre -9 si -5 grade. Probabilitatea de aparitie a precipitaiilor va fi ridicata si dupa data de 7 ianuarie.
CRISANA
Nu vor fi variatii mari ale regimului termic, astfel incat mediile diurne se vor situa intre -3 si 1 grad, iar cele nocturne vor fi cuprinse intre de -10 si -5 grade. Probabilitatea de aparitie a precipitaitilor va fi ridicata intre 7 si 15 ianuarie.
TRANSILVANIA
Regimul termic diurn va avea o tendina generala de scadere se vor inregistra medii termice situate intre -5 si -1 grad la valorile maxime diurne si intre -14 si -8 grade, in general, la cele minime nocturne. Probabilitate pentru precipitatii va fi ridicata in cea mai mare parte a intervalului, dar acestea se vor semnala intre 7 si 15 ianuarie.
MARAMURES
Vremea va fi cu mult mai rece decat in mod obisnuit in aceasta perioada din an. Regimul termic mediu a intervalului de prognoza va fi caracterizat de temperaturi diurne cuprinse intre -7 si -2 grade si nocturne intre -14 si -8 grade. Se vor semnala precipitatii in cea mai mare parte a intervalului de prognoza, dar probabilitatea ca acestea sa fie mai insemnate cantitativ si pe arii mai extinse va fi mai ridicata in perioada 7 si 14 ianuarie.
MOLDOVA
Desi temperaturile vor creste usor incepand cu ziua de 8 ianuarie, pana la sfarsitul intervalului acestea se vor mentine sub mediile regionale, cu maxime inre -3 si -1 grad si minime intre -10 si -6 grade Celsius.Incepand cu 8 ianuarie, local si temporar va ninge slab.
DOBROGEA
Incepand cu ziua de 8 ianuarie, valorile termice vor creste din nou si pana la sfarsitul intervalului se vor mentine apropiate de cele normale. Astfel, maximele se vor situa in medie intre -2 si 2 grade, iar cele minime intre -6 si -2 grade Celsius. Pe arii restranse mici vor fi precipitatii slabe, iar incepand cu 8 ianuarie acestea se vor semnala local si temporar.
MUNTENIA
Incepand cu ziua de 8 ianuarie, maximele vor creste din nou si, pana la sfarsitul intervalului, se vor mentine apropiate de cele normale pentru aceasta perioada si se vor situa intre 0 si 2 grade Celsius. Minimele termice
vor fi cuprinse, in medie, intre -8 si -5 grade, exceptand nopile de 7 si 8 ianuarie, cand vor
cobori spre -15…-14 grade.
OLTENIA
Incepand cu ziua de 8 ianuarie, maximele vor creste din nou si, pana la sfarsitul intervalului de prognoza, se vor mentine apropiate de cele normale, fiind cuprinse, in medie, intre -1 si 2 grade. Minimele termice se vor situa intre -8 si -3 grade, exceptand nopile de 7 si 8 ianuarie, cand vor cobori spre valoarea medie de -14 grade.
LA MUNTE
Noptile vor fi geroase, fiind caracterizate de minime termice cuprinse, in medie, intre -14 si -8 grade, iar
pe 7 si 8 ianuarie temperaturile nocturne vor cobori pana la valori medii situate intre de -21 si -16 grade. Probabilitatea pentru precipitatii, predominant sub forma de ninsoare, va fi ridicata dupa data de 7 ianuarie. In restul intervalului doar pe arii restranse si trecator va ninge slab.