Acasă World Orasul care nu apare pe nicio harta a lumii! Cei mai buni...

Orasul care nu apare pe nicio harta a lumii! Cei mai buni oameni de stiinta au fost transferati aici cu un singur scop!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

La inceputul anilor ’90, aproape 100.000 de oameni traiau intr-un oras fara nume, care nu a putut fi gasit pe nicio harta a lumii.

Orasul 404 este situat pe campiile de nisip din provincia Gansu din nord-vestul Chinei, la aproximativ 100 de kilometri vest de orasul Jiayuguan.

Numele sau vine de la 404 Co Ltd., o companie ce apartine Corporatiei Nationale Nucleare a Chinei. Cand orasul a fost construit in 1958, el a servit doar un singur scop: pentru a gazdui o bomba nucleara.

Cei mai buni oameni de stiinta au fost transferati aici, iar ulterior, in 1964, a avut loc primul test nuclear reusit: detonarea unei bombe in desertul Gobi.

Orasul are doar 4 kilometri patrati la suprafata, insa are o uriasa retea subterana, care ar fi folosita in eventualitatea unui razboi nuclear, arata observator.tv

Localitatea are propria administratie municipala, departament de politie, canal de televiziune, ba chiar si tribunal, si inchisoare.

in prezent, 1000 de locuitori mai traiesc in orasul “fara nume”, majoritatea locuitorilor fiind transferati in Jiayuguan.