Acasă World Gemenele care au uimit lumea! Vorbesc intr-o limba necunoscuta pe Terra...

Gemenele care au uimit lumea! Vorbesc intr-o limba necunoscuta pe Terra de la 17 luni! Video

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Grace si Virginia Kennedy, doua surori gemene nascute in Georgia, sunt si astazi cel mai misterios caz din medicina, la nivel mondial. Nimeni nu reuseste sa dea un diagnostic corect fetitelor si sa explice de ce copilele vorbesc o limba proprie, neinteligibila pentru ceilalti si cum au ajuns ele sa creeze limbajul.

Isi spun Poto si Cabengo dupa cum ele singure s-au botezat in limbajul lor. Vorbesc o limba necunoscuta, care nu se incadreaza nici in cele mai vechi dialecte ale mapamondului. Experti din toata lumea au incercat sa descifreze misterul limbii vorbite de fetite, fara succes insa.

Totul a inceput acasa

Grace si Virginia Kennedy s-au nascut fara probleme medicale, ba chiar doctorii au fost surprinsi de faptul ca fetitele isi puteau sustine capul perfect, inca din primele clipe de viata. La putin timp dupa nastere ambele fetite au suferit convulsii, moment in care au fost duse la spital, iar medicii au stabilit ca gemenele au o afectiune a creierului care cel mai probabil le va afecta dezvoltarea normala. Au fost operate de urgenta din cauza lichidului acumulat in creier.

in fata unui astfel de diagnostic, parintii au decis sa protejeze copilele de mediul exterior si astfel, Grace si Virginia nu au luat niciodata contact cu alti copiii si nu au fost la scoala. Thomas si Cristina Kennedy, parintii fetitelor faceau parte din clasa muncitoare de jos. Toata ziua si-o petreceau muncind, iar gemenele erau ingrijite de o bunica care se limita doar la schimbul si hrana copilelor.

Erau doar ele in lumea lor. De mentionat este faptul ca parintii vorbeau doar limba engleza, iar bunica engleza si germana. Dupa ganguritul normal ale oricarui copil, fetitele au spus primele cuvinte la 17 luni. Nimeni insa nu le intelegea, iar cuvintele lor nu pareau ca seamana cu un limbaj anume. Mai mult decat atat, fetitele nici nu aveau pretentia sa fie intelese. Se intelegeau intre ele si era suficient. Familia si medicii au pus totul pe seama unor afectiuni neurologice si au lasat timpul sa treaca, noteaza CYD.

Odata cu trecerea anilor, limbajul fetelor era din ce in ce clar si mai fluent si din nou nimeni nu intelegea ce vorbesc. ”GRACE: Cabengo, padem manibadu peeta- VIRGINIA: Doan nee bada tengkmatt, Poto.”, este un exemplu de conversatie dintre cele doua fetite, cuvinte scrise de un medic care a incercat sa stabileasca cauza fenomenului bizar.

(Personal am incercat sa introduc frazele intr-un program de traducere. in cazul prizei fraze imi indica ca este vorba de cuvinte provenite din filipineza, dar nu mi se ofera si traducere, iar in cazul celei de-a doua fraze mi se indica ca limba ar fi engleza). Explicatia unor specialisti a fost ca limba inventata de Poto si Cabengo ar fi derivata din germana si engleza, dat fiind faptul ca cele doua fetite au auzit in jurul lor doar aceste doua limbi si niciodata nu au fost supuse si altor stimuli.

Alti experti spun ca limba lor nu are nicio legatura cu alte limbi straine, ci este un dialect pe care ele l-au dezvoltat in lipsa altor cunostinte, fenomenul fiind o adevarata definitie a faptului cum a aparut vorbirea la om si capacitatea lui de supravietuire si autodepasire.

Astazi, dupa mai bine de 40 de ani de cand a fost semnalat pentru prima data cazul ciudat al gemenelor Kennedy, nimeni nu isi explica cum este posibil ca doua copile de cateva luni sa creeze o limba fluenta, doar a lor. Cei mai indrazneti au spus ca fetele provin dintr-o alta lume.