Acasă Stirile zilei Klaus Iohannis a promulgat legea care interzice fumatul in spatiile publice inchise!...

Klaus Iohannis a promulgat legea care interzice fumatul in spatiile publice inchise! Vezi cand intra in vigoare

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat vineri legea care interzice fumatul in spatiile publice inchise.

„Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 29 ianuarie a.c., decretul pentru promulgarea Legii privind modificarea si completarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea si combaterea efectelor consumului produselor din tutun”, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Actul normativ a fost contestat la Curtea Constitutionala a Romaniei, pe motiv ca face discriminare intre fumatori, insa judecatorii au stabilit ca prevederile modificate respecta Legea fundamentala.

Proiectul de lege prevede interzicerea fumatului in spatiile publice inchise, in spatiile inchise de la locul de munca, la locurile de joaca pentru copii, in unitatile sanitare, de invatamant, precum ai cele destinate protectiei ai asistentei copilului.

„Se interzice fumatul in toate spatiile publice inchise, spatiile inchise de la locul de munca, mijloacele de transport in comun, locurile de joaca pentru copii. De la prezentele prevederi fac exceptie celule”, prevede principalul articol al controversatului act normativ.

Actul normativ a fost adoptat pe 15 decembrie 2015 de plenul Camerei Deputatilor, for decizional in acest caz. Odata promulgat, va intra in vigoare la 45 de zile dupa publicarea in Monitorul Oficial.

„Prezenta lege intra in vigoare in termen de 45 de zile de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I”, prevede legea modificata.