Acasă Politic Surse: Dacian Ciolos va fi noul premier al Romaniei! Vezi cand se...

Surse: Dacian Ciolos va fi noul premier al Romaniei! Vezi cand se intalneste cu Iohannis

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Dacian Ciolos, fostul comisar pentru Agricultura in executivul european condus de Jose Manuel Barroso, va fi noul premier al Romaniei, informeaza joi site-ul EurActiv.com, citand „doua surse credibile”.

Sursa citata mai noteaza ca Dacian Ciolos va avea o intalnire informala cu presedintele Iohannis la finalul consultarilor politice de la Cotroceni.

Publicatia citata scrie ca, in conditiile in care protestele din Romania continua, in pofida demisiei premierului Victor Ponta, „a devenit evident ca Ciolos va prelua functia de prim-ministru pana la alegerile (parlamentare) prevazute pentru decembrie 2016”.

EurActiv.com mai noteaza ca desemnarea fostului comisar la conducerea Guvernului pare o idee buna. „Nu numai ca alegerea va fi vazuta bine la Bruxelles, dar Ciolos este una dintre rarele figuri publice din Romania care nu este perceputa drept corupta”, scrie site-ul citat.

Intr-adevar, Ciolos nu a petrecut multa vreme in functii publice in Romania. Inainte de a deveni comisar european in 2009, a lucrat pentru Delegatia Comisiei Europene in Romania, iar inainte de aceasta a facut stagii de pregatire in Franta. Sotia sa, Valerie, este frantuzoaica.

Ciolos a detinut pentru o scurta perioada, din octombrie 2007 pana in decembrie 2008, postul de ministru al Agriculturii in cabinetul lui Calin Popescu-Tariceanu, un politician liberal, mai aminteste EurActiv.com.