Acasă Stirile zilei Romania se echipeaza de razboi!

Romania se echipeaza de razboi!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Guvernantii au luat in serios amenintarea de la granitele Romaniei si au inceput tratativele pentru achizitia de tehnica militara performanta, dupa ce cu putin timp in urma politicienii au facut pact comun pentru a asigura 2% din PIB pentru aparare.

Liderul european in fabricarea vehiculelor blindate de lupta cu propulsie pe senile sau pe roti, compania germana Krauss-Maffei Wegman, a discutat zilele trecute la Bucuresti cu autoritatile romane bazele unei cooperari bilaterale in industria de aparare, anunta zf.ro pe pagina de internet. Deja a fost format un grup de lucru in urma unei intalniri desfasurate intre Sorin Encutescu, secretar de stat in Ministerul Economiei, coordonator al domeniului industriei de aparare, si Thomas Fritzsch, director regional de vanzari al companiei germane Krauss-Maffei Wegmann.

“Discutiile s-au axat pe posibilitatea cooperarii bilaterale in acest domeniu, pentru finalizarea unor proiecte solicitate fie de sistemul national de aparare, fie de terti beneficiari”, spun reprezentantii Ministerului Economiei.

Sorin Encutescu a precizat in cadrul intalnirii ca pe plan local se pot realiza produse calitative, la preturi competitive.

“La finalul intalnirii s-a convenit ca atat partea romana, cat si cea germana sa analizeze posibilitatea crearii unui grup de lucru, in vederea gasirii celor mai bune solutii pentru o colaborare viitoare, in interesul tuturor partilor”, au mai spus reprezentantii Ministerului Economiei.

 

sursa: zf.ro