Acasă Life Dezvoltare Personala GHID: Eliminarea experientelor negative ale trecutului din subconstientul tau

GHID: Eliminarea experientelor negative ale trecutului din subconstientul tau

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Experientele negative pe care le-am trait in trecut sunt cele care continua sa ne influenteze gandirea si comportamentul de zi cu zi intr-o masura mai mare decat am fi dispusi sa credem. Viata fiecaruia dintre noi ar trebui sa fie o colectie de amintiri extraordinare, nu de amintiri neplacute. Majoritatea dintre noi nu realizam ca aceste experiente negative sunt cele care ne ajuta sa ne dezvoltam si sa le transformam in experiente datatoare de putere.

Asa cum vom analiza ma jos, aceste experiente au aparut ca urmare a anumitor credinte gresite pe care le avem despre noi insine. Noi, vom continua sa traim experienta acestor experiente negative pana in momentul in care ne vom invata lectia si pana cand ne vom schimba credintele. In acel moment vom fi liberi. Iata cum putem elimina definitiv experientele negative ale trecutului ale trecutului din subconstient:

Amagirea Perceptiei: Este necesar sa cunoastem ca tot ceea ce experimentam in viata, orice experienta in sine pe care o traim este una neutra. Perceptia noastra este cea care eticheteaza experientele noastre ca fiind bune sau rele, pozitive sau negative, pline de fericire sau pline de tristete, iar toate aceste experiente sunt catalogate astfel, in conformitate cu toate convingerile in care alegem sa credem. Prin urmare, perceptia noastra poate fi de cele mai multe ori inselatoare deoarece aceasta este cea care ne coloreaza experientele si cea care ne intareste aceste convingeri, indiferent daca aceasta interpretare ne ajuta sau nu.

Retraieste experienta: Nu poti sa experimentezi o alta realitate decat cea pe care o percepi prin intermediul propriilor tale credinte. Astfel, oamenii creaza un fel de cerc in care experientele sunt cele care ne valideaza credintele si credintele sunt cele care creaza experientele. Acest cerc poate fi unul vicios sau virtuos, in functie de natura convingerilor tale. De aceea majoritatea dintre noi avem tendinta de a trece prin aceasi experienta de cateva ori in decursul vietii noastre. Pune-ti intrebarea: de cate ori am trait o experienta negativa care s-a datorat unor credinte negative pe care le pastrez ca fiind adevarate? Aceste persoane sau mediul in care se afla se pot schimba, dar experienta fundamentala sau modul in care te simti in urma unei astfel de experiente este acelasi ca si inainte. Aceast fenomen nu se datoreaza vreunei coincidente sau “norocului”, asa cred foarte multe persoane. Tu esti intotdeauna numitorul comun, iar lumea ta interioara singura cauza.

Trei pasi pentru a neutraliza experientele negative: Cu siguranta poti sa gasesti cateva experiente din trecut care ti-au afectat intr-un mod negativ perspectivele generale despre viata sau incredere in tine. Exista posibilitatea sa fii uitat modul in care te simteai in legatura cu tine si in legatura cu viata inainte de acea experienta. Influenta unei experiente negative de viata poate sa para extrem de reala pentru tine dar acest lucru se datoreaza faptului ca ai continuat sa porti aceasta experienta in mintea ta foarte multa vreme dupa ce aceasta a avut loc fara sa-i inveti lectia. Cu cat continui sa porti o experienta negativa in mintea ta, cu atat mai dureroasa aceasta experienta devine.

Citeste mai mult pe e-dimineata.ro!