Acasă Stirile zilei Televizoarele inteligente vor fi in scurt timp atacate de VIRUSI

Televizoarele inteligente vor fi in scurt timp atacate de VIRUSI

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Fondatorul companiei Kaspersky Lab, Evgeny Kaspersky a avertizat ca in viitorul apropiat si televizoarele moderne ar putea fi expuse atacurilor unor virusi informatici. Expertul a acordat un interviu pentru The Telegraph, in care si-a exprimat opinia cu privire la acest aspect.

Potrivit lui Kaspersky, noua generatie de televizoare, cu acces la Internet, va fi vulnerabila in fata atacurilor virusilor. In acelasi mod, in urma cu cativa ani, au devenit vulnerabile smartphone-urile, numarul de virusi care ataca platformele mobile fiind in crestere de la an la an.

„Intr-un an, apar milioane de atacuri pe computerele care ruleaza Windows, mii de atacuri pe dispozitivele care ruleaza pe platforma Android si zeci de atacuri pe platforma iOS”, – spune Kaspersky.

Aparitia unor noi dispozitive care ruleaza pe Android creste foarte mult pericolul expunerii.
Desi  in acest moment nu exista malware care ar putea pune in pericol televizoarele inteligente, aparitia unor astfel de virusuri ar fi de asteptat in viitorul apropiat, deoarece nu exista nicio diferenta fundamentala intre calculatoarele moderne si televizoare, afirma fondatorul Kaspersky.