Acasă Multimedia Fotogalerie TOP 10 Teorii ale conspiratiei! GALERIE FOTO + VIDEO

TOP 10 Teorii ale conspiratiei! GALERIE FOTO + VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

De-a lungul istoriei, atunci cand oamenii au fost pusi in fata unor evenimente inexplicabile, incredibile sau a unor tragedii, persoane sau grupuri au creat povesti care simplificau acele intamplari. Asa zisele teorii ale conspiratiei au aparut pentru ca oamenii au avut nevoie sa creada in anumite idei care sa explice fenomenele frapante. Dupa fiecare eveniment care a socat la nivel global, teoreticienii conspiratiilor si-au facut aparitia cu propria lor viziune sinistra asupra lucrurilor, potrivit gizmocrazed.com.

„A conspira” provine din cuvantul latin conspiro, care, incepand din 1302, se folosea cu sensul de „a respira impreuna”, ingloband astfel si sensul de „vointe unite pentru a actiona impotriva altora”.

1paul mccartney10. Moartea lui Paul Mccartney

Paul McCartney nu a scris niciodata “Maybe I’m Amazed.” Nu a format niciodata trupa Wings. Nu a intrat niciodata in conflict cu Yoko si nu a devenit vegetarian. Cand Regina Elizabeth l-a facut cavaler in 1997, de fapt a facut cavaler pe altcineva. Asta deoarece teoreticienii conspiratiei spun ca Paul McCartney a murit in secret in 1966. Acestia pretind ca ceilalti membri ai Beatles au ascuns moartea acestuia — angajand pe cineva care arata ca el, canta ca el si avea o personalitate asemanatoare. Dar a aparut sentimentul de vinovatie si acestia au inceput sa ascunda indicii in muzica lor. In cantecul “Taxman,” George Harrison da “sfaturi pentru cei care mor,” referindu-se la Paul. Intreg albumul Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band a fost acoperit de indicii ale mortii lui Paul: Beatles au format o trupa “noua” cu un membru nou fictiv numit Billy Shears — chipurile numele inlocuitorului lui Paul. Albumul continea piesa lui John Lennon “A Day in the Life,” care avea versurile “He blew his mind out in a car” si fraza “Paul is dead, miss him, miss him,” care devine evidenta doar cand melodia este ascultata invers. Lennon de asemenea mormaie, “I buried Paul” la sfarsitul piesei “Strawberry Fields Forever” (in interviuri, Lennon spunea ca de fapt era vorba de “cranberry sauce” si a negat existenta vreunui mesaj ascuns).

Adeptii teoriei isi insotesc afirmatiile cu fragmente de melodii cantate invers si referinte ascunse privind moartea lui Paul prezente pe copertile unor albume. Coperta originala a albumului Yesterday and Today din 1966 infatiseaza trupa Beatles printre bucati de carne si papusi dezmembrate — simbolizand accidentul oribil al lui McCartney. Daca fanii plaseaza o oglinda in fata copertii albumului Sgt. Pepper, cuvintele Lonely Hearts de pe logo-ul tobei pot fi citite ca “1 ONE 1 X HE DIE 1 ONE 1.” Si bineinteles mai exista si coperta albumului Abbey Road, pe care John, George si Ringo trec strada ca intr-o procesiune funerara. John imbracat in alb ca un preot. Ringo, indoliat, imbracat in negru. George poarta jeans, ca un gropar. Paul nu poarta pantofi (nu avea nevoie de ei, fiind mort) si mergea in contratimp cu ceilalti.

Daca Paul este mort, atunci impostorul lui este inca liber. S-a intalnit si s-a casatorit cu Linda Eastman, cu care a avut patru copii, inainte ca ea sa moara de cancer la san in 1998. A scos albumul din 1993 intitulat Paul Is Live, si a produs peste 20 de albume solo — fara sa le mai numaram pe cele scoase cu Wings. Apoi a trecut printr-un divort oribil cu Heather Mills, care e posibil sa-l fi facut sa-si doreasca sa fie mort, sau cel putin Billy Shears. Asadar cine este adevaratul McCartney? Lumea s-ar putea sa nu afle niciodata.