Acasă Stirile zilei Lider terorist al fostei formatiuni PKK, prins in Romania!

Lider terorist al fostei formatiuni PKK, prins in Romania!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un lider terorist al fostei formatiuni PKK a fost prins in Romania. El a fost expulzat din Romania si are interdictie de a intra in tara noastra pe o perioada de 10 ani.

Cercetarile efectuate de SRI au relevat faptul ca barbatul se ocupa de finantarea formatiunii teroriste Kongra-Gel (fosta PKK), banii obtinuti ca urmare a activitatii firmelor sale din Romania fiind transferati catre Turcia.

Barbatul a fost expulzat din Romania si are interdictia de a intra in tara noastra in urmatorii 10 ani. Ofiterii SRI au constatat ca activitatile desfasurate de acesta in Romania erau de natura a aduce prejudicii sigurantei nationale. El finanta activitatile de terorism pe care PKK le avea in Turcia si in alte zone de interes. Prin activitatile sale din tara noastra si prin afacerile, legale si ilegale, pe care le avea in tara noastra, obtinea profit pe care de cele mai multe ori nu il declara, insa banii erau trimisi in Turcia.

Kongra-Gel este fosta formatiune PKK, organizatie declarata terorista atat de statul turc, cat si de statele membre NATO.

Purtatorul de cuvant al SRI, Sorin Sava, a declarat:

„Serviciul Roman de Informatii a intreprins masuri specifice, deosebit de complexe, pentru documentarea actiunilor unui cetatean strain,. de etnie kurda, cafre reprezenta o ramura importanta a organizatiei teroriste Congresul Poporului din Kurdistan (Kongra-Gel). Datele si informatiile obtinute au stabilit cu certitudine faptul ca pe parcursul sederii in Romania, incepand cu anul 2012, acesta a fost implicat in comiterea unor fapte ce constituie o amenintare la adresa securitatii nationale. In urma masurilor intreprinse de SRI a rezultat ca acest cetatean a actionat cu precadere pe linia asigurarii finantarii organizatiei teroriste mentionate, operationalizand in acest sens un mecanism complex de colectare si externalizare de fonduri”.

Sursa: rtv.net