Acasă Stirile zilei Social Trei romani au fost eliberati din mainile teroristilor din Algeria!

Trei romani au fost eliberati din mainile teroristilor din Algeria!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Ministerul de Afaceri Externe a informat ca trei romani au fost eliberati din mainile teroristilor din Algeria: unul aflandu-se la Ambasada, iar ceilalti doi se afla in custodia armatei algerieni.

Unul dintre prizonierii romani a reusit sa scape cu ajutorul unui telefon mobil. Ministerul de Externe a facut public faptul ca ostaticul a reusit sa contacteze misiunea diplomatica romana chiar in timpul atacului terorist. Oficialii l-au indrumat tot timpul cum trebuie sa procedeze pentru a-si salva viata, potrivit Romania TV.

Potrivit unor surse neoficiale citate de adevarul.ro, patru romani, din orase diferite din Romania, se aflau miercuri in complexul gazifer din apropiere de In Amenas in momentul in care au fost atacati de o grupare terorista islamica.

Desi criza nu s-a incheiat, Algeria a anuntat eliberarea, pana acum, a peste 600 de ostatici, dintre care peste o suta de straini. In mainile teroristilor s-ar afla inca sapte straini.

Armata algeriana a intervenit joi in forta, cu tancuri si elicoptere. Asaltul s-a soldat cu zeci de victime de ambele parti. Mai multe guverne, printre care cel american, cel francez si cel britanic, au criticat interventia armatei algeriene.

In complexul In Amenas lucrau sute de straini, dar si algerieni. Instalatia se afla in desertul Sahara, aproape de Libia si la 1.300 de km de capitala Alger. Un grup de teroristi afiliati Al Qaida au luat ostatici sute de angajati, algerieni si straini, cerand retragerea trupelor franceze din Mali. Ulterior, atacatorii au propus eliberarea ostaticilor in schimbul unor detinuti din Statele Unite.

Sursa: rtv.net