Acasă Stirile zilei Arturo “Thunder” Gatti va fi primit in Boxing Hall of Fame

Arturo “Thunder” Gatti va fi primit in Boxing Hall of Fame

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Regretatul boxer Arturo “Thunder” Gatti, care a pus capat carierei profesioniste lui Leonard Doroftei, va fi primit anul viitor in International Boxing Hall of Fame, galeria gloriilor boxului mondial, alaturi de Virgil Hill, sud-coreeanul Myung-Woo Yuh, Wesley Ramsey, Jeff Smith si altii.

Gatti, campion mondial la doua categorii diferite (pana – IBF si welter – WBC), nascut in Calabria (Italia), dar consacrat la Montreal, s-a retras in 2007 din box, cu un palmares de 40 de victorii (31 kO) si 9 infrangeri, si a decedat in 2009, la varsta de 37 de ani, in Brazilia, in conditii neclare.

““A dat totul in ring. A oferit totul boxului, a oferit fanilor ce doreau”“, a declarat “Irish” Micky Ward, care a avut trei meciuri memorabile cu Gatti.

Intre cei care vor fi introdusi in Hall of Fame, pe 9 iunie 2013, la Canastota (New York), selectati de Asociatia ziaristilor de box si de o comisie de istorici ai pugilatului, se numara Virgil “Quicksilver” Hill, cvintuplu campion mondial, medaliat cu argint la Jocurile Olimpice din 1984, dublul campion mondial la categoria semimusca Myung-Woo Yuh (Coreea de Sud), ““usorul”“ Wesley Ramsey ““mijlociul”“ Jeff Smith, la categoria postuma, boxerul irlandez din secolul 19 Joe Coburn, la sectiunea pionieri, arbitrul Mills Lane, ““ring announcer-ul”“ Jimmy Lennon Jr, managerul Arturo “Cuyo” Hernandez, desenatorul Ted Carroll si jurnalistul Colin Hart.

Gatti l-a invins pe Leonard Doroftei pe 24 iulie 2004, la Atlantic City, prin KO in repriza a doua si a castigat centura de campion WBC la categoria semimijlocie. Aceasta a fost singura infrangere din cariera profesionista a lui Doroftei (22 victorii, 1 egal).

MAI MULTE STIRI DIN SPORT PE 24S.RO