Acasă Stirile zilei Red Hot Chili Peppers intr-un concert de zile mari la Bucuresti pe...

Red Hot Chili Peppers intr-un concert de zile mari la Bucuresti pe Arena Nationala

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un concert de zile mari sustinut de trupa Red Hot Chili Peppers, facand din prima ei venire la Bucuresti, o seara magica pentru peste 45.000 de oameni, veniti sa vada live formatia ale carei hituri se aud de peste 20 de ani pretutindeni.

Bucurestiul si-a adaugat un nou nume de calibru in istoria marilor concerte gazduite, despre care s-a vorbit si se va vorbi in continuare, de aceasta data avand si un loc de desfasurare pe masura – Arena Nationala. O mare de oameni a pasit prima data pe gazonul stadionului, umplut si in tribune si pe peluze aproape pana la refuz cu ocazia multasteptatului concert.

Trupa Red Hot Chili Peppers nu a intarziat sa urce pe scena, concertul incepand cu putin inainte de ora 21.00, dupa mai multe reprize de chemari nerabdatoare.

In functie de locul ocupat, cei din public au avut pareri impartite privind sonorizarea. In fata scenei s-a auzit, se pare, impecabil, in restul gazonului era perceput un ecou, iar mai sus, la peluza, se auzea mai clar. La inceput a fost prea mare volumul, insa problema a fost remediata si publicul a putut fi auzit cantand in tot stadionul.

Un banner de mari dimensiuni cu textul „We-ve been waiting since ’83” (Va asteptam din ’83 – anul infiintarii trupei) a fost plimbat prin public, iar pe scena a fost adus steagul Romaniei.

Apoi au multumit rand pe rand. Flea a strigat ca este foarte bucuros sa cante pentru cei aflati la concert si a vorbit despre importanta muzicii, fie ea jazz sau rap, care creeaza un singur popor – „one people”.

Una dintre cele mai de succes trupe din istoria rockului, Red Hot Chili Peppers a vandut mai mult de 70 de milioane de discuri, inclusiv 5 LP-uri premiate de mai multe ori cu discul de platina, si a castigat sapte premii Grammy.

Red Hot Chili Peppers a revenit in forta pe piata muzicala in vara acestui an, odata cu lansarea materialului discografic „I’m With You„, al 10-lea album de studio din cariera grupului californian, dupa o pauza de cinci ani si dupa plecarea chitaristului John Frusciante.