Acasă Stirile zilei Social Politistii bucuresteni au anihilat o grupare specializata in trafic de canabis

Politistii bucuresteni au anihilat o grupare specializata in trafic de canabis

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

O grupare formata din 13 tineri cu varste intre 17 si 31 de ani care faceau trafic de canabis, a fost anihilata de politistii bucuresteni, in urma unor perchezitii, ridicandu-i pe suspecti, potrivit IGPR.

Activitatea retelei care facea trafic si distributie de cabanis in Capitala a a fost investigata, in perioada noiembrie 2011 – iulie 2012, de politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Bucuresti (BCCO)Serviciul Antidrog si procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Bucuresti.

Potrivit IGPR, pentru prinderea membrilor gruparii, au fost organizate si executate sapte operatiuni de prindere in flagrant stradale, in Bucuresti, fiind probata activitatea infractionala a opt dintre suspecti.

Operatiunea a fost finalizata marti dimineata, cand, in baza autorizatiilor de perchezitie obtinute de la Tribunalul Bucuresti, politistii antidrog au efectuat sase perchezitii simultane la domiciliile si resedintele suspectilor, situate in Capitala, si au fost puse in aplicare 13 mandate de aducere.

„In urma activitatilor investigative desfasurate au fost ridicate, pentru cercetari, aproximativ 650 grame de canabis, 6 telefoane mobile si 3 cartele SIM, un cantar electronic de mare precizie, folosit la portionarea drogurilor, suma de 2.800 de lei, despre care se detin date ca provin din traficul de droguri si diverse materiale folosite la ambalarea si portionarea drogurilor in legatura cu care sunt suspiciuni ca sunt purtatoare de urme ale acestor substante”, potrivit IGPR.

Persoanele in cauza au fost duse la DIICOT Bucuresti, urmand ca procurorul de caz sa se pronunte in legatura cu emiterea ordonantelor de retinere si efectuarea demersurilor necesare catre Tribunalul Bucuresti, pentru luarea masurilor preventive in cazul celor 13.

La activitatile desfasurate in acest caz au participat si lucratori de interventie din cadrul Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei si un politist din Serviciul Politiei Canine al Politiei Capitalei. Politistii BCCO Bucuresti- Serviciul Antidrog continua cercetarile, in vederea documentarii activitatii infractionale a tuturor persoanelor implicate, precizeaza IGPR.