Acasă Stirile zilei Justitia Celebrul vlogger „Colo”, care instiga la viol, a fost eliberat si plasat...

Celebrul vlogger „Colo”, care instiga la viol, a fost eliberat si plasat sub control judiciar. Nu mai are voie sa publice continut pe internet

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Alexandru Balan, cunoscut pe YouTube sub numele „Colo”, a fost eliberat miercuri dupa-amiaza, dupa ce aseara a fost retinut de politistii de la Sectia 9 din Bucuresti. El este cercetat pentru infractiuni de instigare publica.

„Colo” a fost plasat sub control judiciar pe o perioada de 60 de zile. In toata aceasta perioada, vloggerul nu are voie sa publice continut pe nicio retea sociala.

„Pe timpul cat se afla sub control judiciar, inculpatul este obligat sa respecte interdicţia prev. de art. 215 alin. 2 litera e) C.proc. pen. – sa nu desfasoare activitatea in exercitarea careia a savarsit fapta – postarea in spatiul online (de ex. YouTube, Instagram, Facebook, Tik Tok) de videoclipuri de tip live streaming, vlog”, se arata in comunicatul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 2.

Anchetatorii au stabilit in rechizitoriu ca „in luna august 2019, inculpatul a realizat un videoclip de tip vlog/live streaming in care isi instiga urmaritorii si abonatii sa realizeze infractiuni de viol cu precadere asupra persoanelor de sex femeiesc minore, considerand ca aceste fapte sunt justificate avand in vedere aspectul fizic al acestora şi vestimentaţia sumara, videoclip ce a fost inregistrat şi postat pe platforma online YouTube, videoclipul fiind vizualizat de aproximativ 77.000 de persoane”.

„Colo” a fost retinut marti seara in dosarul in care este cercetat pentru ca ar fi instigat la violenta impotriva minorelor, inclusiv la violarea acestora, dupa ce a povestit pe contul sau de YouTube o experienta pe care a avut-o cu o fata de 16 ani, scrie Digi24.

Verificarile au inceput saptamana trecuta, dupa ce tanarul a afirmat, intr-un videoclip postat pe YouTube, ca unele adolescente merita „sa le dai cu palmele, sa le tii cu capul de pereti, sa le pui piciorul pe fata”.

Ulterior, Alexandru Balan a prezentat scuze si a spus ca regreta situatia creata.

„Tot acest clip este extras dintr-un live de divertisment pe care l-am facut acum caţiva ani. A fost o gluma extraordinar de proasta. imi cer scuze in mod oficial pentru ca clipul meu a deranjat. Nu reprezinta in niciun caz nici valorile mele morale, nici felul meu de gandire”, a spus vloggerul urmarit de peste 850.000 de persoane.