Acasă Stirile zilei Panica la bordul unui avion Blue Air, plin cu romani! „Am zis...

Panica la bordul unui avion Blue Air, plin cu romani! „Am zis ca murim in ciclon”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

O aeronava a companiei aeriene Blue Air, care circula pe ruta Bacau-Catania, a aterizat fortat in Palermo, Sicilia, din cauza vremii nefavorabile, a anuntat joi compania.

Aproape 100 de romani care calatoreau pe calea aerului catre Italia au trait momente cumplite in dimineata zilei de joi, 4 ianuarie. Potrivit unor informatii furnizate de calatori, un avion Blue Air care efectua zborul OB 2945, care a decolat azi dimineata din Bacau, la ora 8,50, cu destinatia Catania, a fost aproape sa se prabuseasca in mare, in jurul orei 10.15, in timp ce survola Mediterana intre peninsula italica si Sicilia.

Potrivit adevarul.ro, avionul a fost afectat serios de turbulente si de furtuna puternica si a avut probleme mari de stabilitate, motiv pentru care aterizat de urgenta pe o pista din Palermo.

„Avionul a pierdut altitudine lasandu-se pe partea dreapta, indreptandu-se in picaj spre mare. Bagajele s-au rasturnat peste pasageri si panica s-a instalat imediat. Din fericire, nimeni nu a fost ranit. Felicitari pilotului care a reusit sa redreseze avionul, coborand pe o pista din apropiere, ajungand intreg la sol”, a povestit pentru „Adevarul” galateanul Vali George, a carut mama se afla in avion si i-a povestit telefonic intamplarea, imediat dupa aterizare.

Problemele avionului au fost provocate de furtunile puternice din zona Marii Mediterane.

O romanca a contactat siteul mytex.ro pentru a se plange de conditiile de zbor.

”Zbor infernal, Bacau-Catania, oameni revoltati, stewardesele asteapta raspuns, am aterizat pentru escala la Palermo, escala nu se stie pana cand, nu ne lasa sa coboram”, ne-a scris Magdalena Z, adaugand ca lumea se agita in avion, iar unii ar dori sa coboare si sa aleaga alte cai de transport de la Palermo pana in Catania, dat fiind vantul puternic.

Oamenii s-au speriat din cauza turbulentelor, iar la bord sunt și copii. ”Am zis ca murim in ciclon. Capitanul a decis ca ar trebui sa ne faca escala la Palermo, dupa care sa ne bage iar in zborul infernal spre Catania”, a precizat romanca.

”Din cauza conditiilor meteo nefavorabile, zborul Blue Air 0B2945 care a decolat astazi de la Bacau cu destinatia Catania a fost nevoit sa realizeze o oprire pe aeroportul de rezerva Palermo, unde cei 126 de pasageri si cei 6 membri ai echipajului au aterizat in siguranta. Cauza exacta in urma careia aeronava Boeing 737 a fost nevoita sa-si intrerupa cursa a fost, in principal, vantul puternic in rafale cu fenomenul de forfecare, cat si turbulentele severe in apropierea aeroportului”, se arata in comunicat.

Dupa ce fenomenele meteo si-au redus din intensitate, aeronava si-a continuat zborul cu destinatia Catania, unde a preluat pasagerii zborului de retur Catania – Bacau, potrivit companiei.

Aeronava Boeing 737, care a decolat joi la ora 8.50 de pe aeroportul din Bacau, ar fi trebuit sa aterizeze in Catania la ora locala 10.15.

Potrivit informatiilor afisate pe site-ul aeroportului din Catania, si un alt zbor, al companiei Ryanair, a fost redirectionat catre Palermo.

In fiecare an, companiile aviatice pierd sute de mii de euro din cauza vremii nefavorabile, a declarat recent, intr-un interviu pentru News.ro, Gheorghe Racaru, directorul general al Blue Air, cea mai mare companie aeriana romaneasca.