Acasă Stirile zilei Cele mai ample proteste din aceasta toamna! Zeci de mii de romani...

Cele mai ample proteste din aceasta toamna! Zeci de mii de romani au iesit in strada pentru retragerea legilor justitiei!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

 

Agentia nationala de presa, Agerpres, anunta ca peste peste 20.000 de protestatari, au manifestat, duminica, cerand retragerea legilor Justitiei, respingerea in Parlament a Ordonantei privind modificarea legislatiei fiscale, demisia Guvernului si a presedintilor Camerei Deputatilor si Senatului. De asemenea, au fost si estimari ceva mai mari, care au anuntat circa 30.000 de bucuresteni.

Oamenii s-au strans in jurul orei 18,00, in Piata Victoriei, iar in jurul orei 19,00 au plecat in coloana catre Parlament.

in jurul orei 22,00 manifestantii au inceput sa se retraga.

Daca la Universitate, la Troita, protestatarii au tinut un moment de reculegere in memoria celor care s-au jertfit in Decembrie 1989 si au cantat imnul national, in Piata Constitutiei, manifestantii s-au oprit in fata ministerului Justitiei si au scandat ”Justitie, nu coruptie!”, ”Tu-Dorel, demisia!”, ”Hotii!”, ”Rusine!”, ”Demisia!”, ”Dragnea, nu uita, tara vrea averea ta!”, ”Pui de hoti si de mafioti!”.

In tara au avut loc zeci de alte proteste cu zeci de mii de oameni. Estimarile presei indica peste 45 de mii de oameni care au protestat in Bucuresti si-n marile orase ale tarii.

De la protestul din Bucuresti au absentat reprezentantii marilor sindicate, care anuntasera solidarizarea cu protestele initiate de o mare coalitie de ONG-uri, dar si de comunitati de pe Facebook.