Acasă Stirile zilei Social Ziua de 8 Martie, o minciuna mondiala! Care este adevarata semnificatie a...

Ziua de 8 Martie, o minciuna mondiala! Care este adevarata semnificatie a acestei zile!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Ghioceii patati cu sange

Ca urmare a deciziei Internationalei a II-a de la Copenhaga, pe 19 martie 1911 au loc manifestatii in Germania, Austria si Danemarca. In Rusia, ziua este celebrata pe 3 martie 1913, apoi pe 8 martie 1914.

Pe 8 martie 1917 (23 februarie, pe stil vechi), Ziua Femeii este din nou organizata in Rusia, pe fondul unor importante fierberi sociale. Cu cateva zile in urma (3 martie / 18 februarie), la Uzinele de armament Putilov, cele mai mari din Petrograd, se declansase gre-va. Pe 5 martie, din lipsa de aprovizionare cu materii prime, Uzinele Putilov se inchid. Muncitorii adunati in fata portilor inchise pleaca sa protesteze in strada.

Zvonurile despre iminenta rationalizare a painii toarna gaz peste foc. Celebrarea Zilei Femeii din 8 martie / 23 februarie furnizeaza ocazia perfecta: toate nemultumirile isi gasesc cadrul in care sa rabufneasca.

Asa va incepe Revolutia din Februarie ce se va continua cu Revolutia din Octombrie. Pe 15 / 2 martie TarulNicolae al II-lea abdica in favoarea fratelui sau, Mihail. Insa haosul nu mai putea fi oprit si acesta renunta la coroana chiar a doua zi. Incepea instaurarea comunismului. Din valtoarea Zilei Femeii se nastea Uniunea Sovietica. Nimic suav, nimic gingas. Ghioceii sunt manjiti de sange!

In 1921, URSS adopta 8 martie ca Zi a Femeii, in memoria evenimentelor care au marcat inceputul revolutiei bolsevice. Dupa al II-lea Razboi Mondial, ziua de 8 martie este generalizata in tot Lagarul Rosu: Europa Rasariteana, China, Vietnam, Cuba. Ziua Femeii se impune ca sarbatoare exclusiv comunista.

Pana cand, in 1955, in scena intra L’Humanité, cu povestea despre manifestatia romantica a textilistelor, care, chipurile, ar fi avut loc cu un veac in urma la New York. Nimeni nu are minima curiozitate sa verifice veridicitatea istorica. Asa ar fi putut descoperi ca nici un ziar american nu pomeneste nimic despre vreo manifestatie. Desi cateva sute sau mii de femei marsaluind in strada, intr-o tara in care cowboyii inca se mai razboiau cu indienii, trebuie sa fi fost o stire de senzatie.

Minciuna le-a venit manusa

Mistificatoarele de la L’Humanité au reusit mai mult decat isi propusesera. Transformarea lui 8 martie din sarbatoare a mamelor si, implicit, a familiei, intr-o zi de lupta pentru eliberarea si emanciparea femeii gaseste un teren fertil in miscarile stangiste din Occident. Faptul ca mitul plaseaza actiunea muncitoarelor in America, simbolul Capitalismului opresor, nu face decat sa-i creasca atractivitatea. Feministele din Statele Unite, incantate ca isi descopera o legitimitate istorica, importa aproape imediat 8 martie peste ocean. Feministele din Europa occidentala le imita grabnic.

In 1977, ONU incurajeaza tarile lumii sa adopte 8 martie ca zi de celebrare a drepturilor femeilor si a pacii internationale. In 1982, vine si randul „tarii-mama” sa adopte mitul fondator. Yvette Roudy, ministru pentru Drepturile Femeii, oficializeaza ziua de 8 martie.

„Am vrut sa-i explicam mistificarea lui Yvette Roudy. Dar aceasta ii convenea de minune: un mit care celebra lupta femeilor in cadrul luptei de clasa”, marturiseste cercetatoarea franceza, amintim, ea insasi o adepta a Feminismului.

Vezi pe pagina urmatoare ce a urmarit L’Humanité >>>