Acasă Sanatate Vinul care trateaza anemia, guta si reumatismul!

Vinul care trateaza anemia, guta si reumatismul!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Vinurile medicinale au efecte terapeutice nebanuite, sunt benefice pentru sanatatea noastra si pentru starea de spirit.

Se utilizeaza vase curate, sterilizate cu abur sau apa fiarta, timp de 30 minute. Nu se folosesc vase din plastic sau metalice, mai ales din aluminiu. Se amesteca cu linguri de lemn.

Macerarea se face la temperaturi de maxim 20 grade Celsius, in locuri intunecoase.

Se utilizeaza fructe si plante bine spalate, din surse sigure. Fructele trebuie sa fie bine coapte, iar in cazul plantelor, se folosesc numai cele care nu au fost uscate la soare.

Vinurile medicinale se imbuteliaza si se pastreaza in recipiente de sticla inchise ermetic, intr-un loc intunecos, la temperatura de maxim 20 grade Celsius.

Rachiul folosit la preparare trebuie sa fie minim 40% alcool pur. Vinurile trebuie sa fie naturale, curate, seci, din surse sigure. Zaharul trebuie sa fie brut sau invertit. Nu se folosesc indulcitori artificiali.

Vinurile terapeutice nu trebuie confundate cu cele de masa. Au principii active bine determinate, se respecta cantitatile si nu se consuma in amestec. Mai mult nu inseamna mai bun in acest caz.

Retete:

Vin de tarhon – balonari si dureri reumatice

30 grame frunze de tarhon, un litru vin alb.

Se spala frunzele si se pun la uscat. Se maruntesc si se lasa la macerat in vin timp de noua zile. Se strecoara. Se iau 25 ml, de trei ori pe zi, cu 15 minute inainte de masa.

Vin de patrunjel – oboseala, icter, bronsita, febra, afectiuni renale

Se pun la foc mic, timp de zece minute, o legatura de patrunjel verde tocat (cu codite cu tot), un litru de vin alb, doua lingurite otet din vin. Se lasa sa se raceasca, se strecoara si se adauga 300 grame miere. Se iau trei lingurite, de trei ori pe zi, cu 15 minute inainte de masa.

Vin de pere – litiaza renala, diabet, retentie de apa, celulita

Se taie 500 grame pere sub forma de rondele si se adauga intr-un litru de vin alb clocotit. Se lasa pe foc pana cand volumul scade la jumatate. Dupa racire, se strecoara. Se consuma 25 ml dimineata, pe stomacul gol, inainte de micul dejun.

Vin de prune uscate – anemie, constipatie, guta, nefrita, reumatism.

Se pun la macerat timp de trei saptamani, intr-un bocan de sticla: 300 grame prune uscate (fara samburi, neafumate), un litru de vin rosu, o pastaie de vanilie, 50 ml rachiu si 120 grame zahar. Se strecoara si se iau 50 ml de trei ori pe zi, cu 15 minute inainte de masa.

Vin de menta – tulburari digestive, paraziti intestinali, palpitatii, tulburari nervoase. Se infuzeaza 25 grame funze de menta, timp de 15 minute, in 500 ml apa clocotita. Se strecoara si se amesteca cu 500 ml vin alb si 20 grame miere. Se amesteca si se lasa la macerat 40 zile. Se filtreaza. Se consuma 50 ml de trei ori pe zi, cu 15 minute inainte de masa.

Vin de marar – astm, aerofagie, tulburari nervoase, impotenta, insuficienta ovariana.

Se pun la macerat timp de zece zile, intr-un litru de vin rosu: 50 grame seminte de marar, 20 grame seminte de anason, 100 grame zahar, 25 ml rachiu. Se fliltreaza. Se consuma 50 ml, de trei pri pe zi, cu 15 minute inainte de masa.

Vin de afine – ateroscleroza, constipatie, colita, insuficienta biliara, diabet, diaree.

Se fierb la foc mic 500 grame afine cu 500 ml apa, timp de 15 minute. Se adauga un litru de vin rosu si se mai fierbe inca 15 minute. Se lasa la racit si se filtreaza. Se iau 25 ml, de trei ori pe zi, cu 15 minute inainte de masa.

Vin de ceapa – astenie, tulburari de circulatie, retentie de urina, parazitoze.

Se lasa la macerat timp de opt zile, cinci cepe tocate marunt, 100 grame miere, intr-un litru de vin alb. Se filtreaza. Se consuma 50 ml, de trei ori pe zi, cu 15 minute inainte de masa.

Vin de coacaze – artrite, reumatism, hipertensiune, litiaza renala, tulburari de menopauza.

Varianta unu: Un kilogram si jumatate de coacaze, un litru de vin rosu, 450 grame zahar. Se strivesc coacazele, se adauga vinul si se lasa la macerat 24 de ore, Se strecoara prin tifon, se adauga zaharul, se pune la fiert cinci minute. Se lasa la racit. Se consuma 50 ml de trei ori pe zi, cu 15 minute inainte de masa.

Varianta doi: Se pun la macerat timp de o luna 200 grame coacaze si 100 grame zahar brun, intr-un litru de vin alb si 50 ml rachiu. Se filtreaza si se imbuteliaza. Se consuma 50 ml de trei ori pe zi, cu 15 minute inainte de masa.

Vin de grapefruit – anorexie, artrita, dispepsie, insuficienta biliara.

Se amesteca sucul de la doua fructe de grapefruit cu un litru de vin alb, 50 ml rachiu si 100 grame zahar. Se lasa la macerat doua saptamani. Se consuma 50 ml, de trei ori pe zi, cu 15 minute inainte de masa.

Vin de ienupar – ateroscleroza, guta, reumatism, afectiuni renale, cistite, dezintoxicare.

Se sparg sau se piseaza in piulita din lemn 50 grame de boabe de ienupar, se lasa la macerat intr-un litru de vin rosu si 50 ml rachiu, timp de o saptamana. Se pune pe foc amestecul si se lasa la fiarba cinci minute. Se mai lasa o saptamana in repaus inainte de a se filtra. Se consuma 50 ml, de trei ori de zi, cu 15 minute inainte de masa.

Vinul de mure – tulburari gastrice si intestinale, dureri de gat, afectiuni ovariene.

Se pun la macerat timp de 15 zile: un kilogram mure zdrobite, un litru apa, 500 ml vin alb, 300 grame zahar Se strecoara. Se iau 50 ml, de trei ori pe zi, cu 15 minute inainte de masa.

Vin de piersici – constipatie, litiaza renala, tulburari digestive.

Doua kilograme si jumatate de piersici, patru litri vin alb, 1,3 litri coniac, 500 grame zahar, patru samburi de migdale, sapte grame drojdie uscata. Peste piersicile decojite si taiate marunt se pune zaharul si se lasa cateva ore. Se fierbe apoi amestecul timp de 15 minute. Dupa ce s-a racit, se toarna peste el vinul alb si coniacul. Se adauga drojdia si samburii de migdale. Se lasa la macerat, la rece, timp de 30 zile. Se strecoara. Se iau 50 ml, de trei ori pe zi, cu 15 minute inainte de masa.

Vin de portocale – anorexie, astenie, dispepsie, vascozitate sanguina, tulburari intestinale.

O portocala bine spalata si taiata marunt, un litru de vin alb, 12 cuisoare, un baton scortisoara, 100 grame zahar si 50 ml rachiu se pun la macerat timp de 30 zile. Se strecoara. Se iau 50 ml, de trei ori pe zi, cu 15 minute inainte de masa.

Vin de nuci – eczeme, diaree, guta, reumatism.

Se pun la macerat timp de o luna: 350 grame frunze de nuc, un litru de vin rosu, un baton de scortisoara, 100 grame zahar, 25 ml rom. Se strecoara. Se consuma 50 ml, de trei ori pe zi, cu 15 minute inainte de masa.

Sursa: Secretele